Annons

Varnar för att slutet är nära

Redan om två år kan Zlatan Ibrahimovic lägga fotbollsskorna på hyllan.
Sport • Publicerad 14 augusti 2014
Foto: PER LARSSON / TT

Det varnar den svenske stjärnanfallaren.

– Jag är inte 20 längre. Jag kan inte springa som jag gjorde då, säger han i en intervju med espn.com.

Annons

På frågan om han kommer att sluta sin karriär i den nuvarande klubben Paris Saint-Germain svarar han:

– Jag har ett kontrakt till 2016. Nästa säsong blir jag 34 och jag ser inte mig själv fortsätta spela på toppnivå efter det. Så troligtvis är svaret på frågan ja.

"Väldigt lycklig"

Han utesluter inte möjligheten att därefter fortsätta som tränare, men säger att det ännu är för tidigt att prata om det.

– Jag är väldigt lycklig i Frankrike. Jag njuter av min tid här. Jag trivs med att spela här i Frankrike, och jag tror att fransmännen även uppskattar att jag spelar här.

Inte besatt av bucklan

Zlatan säger också att han tror att PSG har de förutsättningar som krävs för att ta hem Champions League-bucklan den här säsongen. Men han säger sig inte vara besatt av tanken på att vinna det pris han jagat i 14 år.

– Nej, det är jag inte. För om det blir en besatthet för dig, så känns det inte som att du har lyckats med vad du ville i din karriär. Jag har uppnått vad jag velat i min karriär, till 100 procent.

"Problemet är att jag är berömd"

Han ångrar ingenting – men säger att han saknar hemkvarteren i Rosengård i Malmö.

– Vart jag än reser, så representerar jag Sverige, men jag representerar också Rosengård. För mig är det mitt område. Det är en del av mig, och var jag än spelar, så är jag Zlatan från Rosengård... Jag önskar att jag kunde återvända dit och leva där, tillsammans med mina vänner. Problemet är att jag är berömd nu och kan inte göra det. Och det är synd, säger han till ESPN.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons