Annons

VAR-drömskväll för Spurs – Chelsea till final

Ska man vända ett tvåmålsunderläge vill man gärna ha marginalerna med sig.
För Tottenham blev det i stället en mardrömskväll.
Eller ska vi säga VAR-drömskväll?
Chelsea vann även den andra semifinalen och är klart för ligacupfinal efter totalt 3–0.
Fotboll • Publicerad 12 januari 2022
Det blev mycket VAR-tittande för huvuddomaren Andre Marriner under onsdagens ligacupsemifinal mellan Tottenham och Chelsea.
Det blev mycket VAR-tittande för huvuddomaren Andre Marriner under onsdagens ligacupsemifinal mellan Tottenham och Chelsea.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Någon domarskandal var det inte fråga om när Tottenham på onsdagskvällen tog emot Chelsea för semifinalreturen i engelska ligacupen.

Det var bara det att allting gick emot hemmalaget.

Annons

Chelsea hade redan en 2–0-ledning att spela på från det första mötet. Och när Antonio Rüdiger nickade in 1–0 på Mason Mounts hörna i den 18:e minuten var läget än mer hopplöst för Tottenham.

Två bortdömda straffar

Antonio Contes mannar gav sig ändå inte, men när lägena väl såg ut att komma – då ville det sig helt enkelt inte.

+ 40:e minuten: Pierre Emile Højbjerg sprang loss, fälldes av Rüdiger och domaren pekade på straffpunkten. Men efter VAR-koll ändrades domslutet, helt korrekt, till frispark strax utanför straffområdet. Den blev resultatlös.

+ 56:e minuten: Lucas Moura frispelades och gick omkull i duell med Chelseamålvakten Kepa Arrizabalaga. Ny straff till Tottenham, ny VAR-koll och återigen ändrat domslut.

+ 64:e minuten: Arrizabalaga slog en för snål passning, Tottenham snodde åt sig bollen och den överspelade Chelseamålvakten fick se Harry Kane rulla in 1–1 i öppet mål. Men efter ytterligare en VAR-granskning dömdes målet bort för offside.

Arsenal eller Liverpool

Efter det hittade Tottenham ingen ny väg in i matchen. Chelsea bevakade sin ledning, vann matchen med 1–0 och semifinalmötet med totalt 3–0.

I finalen på Wembley Stadium den 27 februari väntar antingen Arsenal eller Liverpool. Den semifinalen har försenats på grund av ett covid-19-utbrott i Liverpool, och därför spelas första matchen i bäst av två först på torsdagskvällen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons