Annons

Vändning i PL – stjärnorna får spela i helgen

Fotboll • Publicerad 11 september 2021
Brasilianske Firmino får spela för Liverpool i helgen. Arkivbild.
Brasilianske Firmino får spela för Liverpool i helgen. Arkivbild.Foto: Rui Vieira AP/TT

De sydamerikanska Premier League-stjärnorna får spela i helgen, trots allt. Fifa häver straffet mot klubbarna, som stoppade de sydamerikanska spelarna från VM-kvalmatcherna.

Det innebär bland annat att Liverpooltrion Alisson, Fabinho och Roberto Firmino, Manchester Citys Ederson och Gabriel Jesus – samt Chelseas Thiago Silva finns tillgänglig inför helgens möten i den engelska högstaligan.

Annons

Enligt Internationella fotbollsförbundet (Fifa) har Brasilien, Chile, Mexiko och Paraguay valt att dra tillbaka klagomålen mot klubbarna, som inte lät spelarna åka i väg till Sydamerika på grund av kravet på tio dagars karantän vid hemkomst till Storbritannien.

I ett uttalande skriver Fifa att beslutet tagits efter dialog med den brittiska regeringen, som givit mer positiva signaler inför VM-kvalmatcherna i oktober.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons