Annons
Swedish Open igång – då kom regnet.
Sport • Publicerad 8 juli 2008
Regnet öste ner i Båstad.
Regnet öste ner i Båstad.Foto: Scanpix

En redan klassisk tennismatch avgjordes i söndags.

I går startade Swedish Open i Båstad med en gemensam nämnare.

Annons

Men det var knappast spelet.

Förhoppningsvis såg ni Wimbledonfinalen mellan Rafael Nadal och Roger Federer i söndags.

En match som lär få en speciell plats i tennishistorien.

Med lika mycket kvalitet som spänning var det en kamp att fascineras av – även för de som vanligtvis inte väljer att bevaka tennismatcher via tv.

Likt varje upplaga av Wimbledon står vädret i centrum. De två veckorna i London präglades av många regnavbrott och den dramatiska finalen var inget undantag.

Spanjoren Nadal var på väg mot segern (2–0 i set) när droppar från skyn avbröt duellen i en timme – för första gången av två.

I Båstad vill man givetvis inte vara sämre.

Regnet öste ner över den nordskånska orten i går eftermiddag och spelarna fick gå inomhus och vänta.

Och vänta.

Publiken på centrecourten fick endast se en match spelas färdigt. Den avgjordes mellan polacken Michal Przysiezny och svenske Björn Rehnquist. Förutom att bollarna var gula fanns knappast några fler likheter med matchen mellan Nadal och Federer.

Annons

Resten av gårdagens spel fick flyttas fram och förhoppningen är att ta igen den förlorade tiden i?dag.

Båstad är annars en oerhört populär turnering. Närheten till hotellet (numera till och med inbyggt i läktaren till centrecourten) och den gemytliga stämningen har fått spelare att sommar efter sommar återvända till Båstad.

Årets startfält är också starkt. I lottningen är det främst spanjorerna som är förhandsfavoriter med fjolårsvinnaren David Ferrer (rankad fyra i världen), Fernando Verdasco (13) och Tommy Robredo (17) i spetsen. Ett annat intressant namn är förre världsettan Marat Safin, Ryssland, som verkar vara på väg tillbaka mot toppen. Främsta hemmahoppet är Robin Söderling, nu 46:a på rankingen.

Swedish Open har sex år i rad utnämnts till årets tävling av spelarna på touren.

Sex år i rad.

Samma svit som världsettan Roger Federer hade haft om inte Nadal kämpat sig till segern med makalösa 9–7 i avgörande set.

Se där, en likhet till.

Båstadpubliken hoppas på fler under veckan – frånsett regnet.

Fredrik Nodin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons