Annons

Utvisningarna blev BHC:s fall

Jens Karlsson hade svårt att smälta 3-2 förlusten mot Växjö Lakers.
Sport • Publicerad 26 oktober 2010
Alexander Bergström deppar efter slutsignalen.
Alexander Bergström deppar efter slutsignalen.Foto: Alexander Mahmoud/Smålandsposten

Borås HC drog på sig utvisningar.

Då passade Växjö på att göra mål.

Annons

– Så jävla onödigt, säger Jens Karlsson.

Efter förra veckans målkalas och storseger med 7–0 mot Sundsvall på hemmaplan blev det desto magrare utdelning i Växjö.

Två mål i tredje perioden räckte inte för seger. Jens Karlsson stod för båda. Men efter förlusten är han mest irriterad på lagets misstag. Onödiga utvisningar och slarv. Som i tredje perioden när BHC hade en spelare för mycket på isen vid ett byte. Med en man utvisad styrde Lakers Joakim Hillding in 3–0.

– Domaren var framme och varnade oss för slarviga byten redan i andra perioden. Växjö utnyttjar sådant direkt, de är grymma i powerplay och vi får inte ge dem sådana chanser. Matchen avgörs helt med våra utvisningar, säger Jens Karlsson.

BHC samlade på sig åtta utvisningar, medan hemmalaget kom upp i fyra. Hemmalaget gjorde två mål i powerplay.

Och sin egen prestation är han inte särskilt nöjd med.

– Visst, vi gav dem en match, de är hockeyallsvenskans bästa lag. Men vi fick inte riktigt till det som hemma senast. Att jag sätter två puckar är ändå bara knappt godkänt, säger Jens Karlsson.

En veckas ledighet

Lakers som är med och krigar i toppen av tabellen kom stärkta till mötet efter en 5–2-seger mot Leksand. Borås hade istället vilat och varit matchlediga i en vecka.

– Jag begriper mig inte på det här spelschemat. Först ledig i åtta dagar, och sen tre bortamatcher på fem dar.

Annons

Och just matchuppehållet hade tränare Jens Gustavsson varit orolig för. Men i inledningen av matchen syntes ingen ringrostighet. Men trots BHC:s höga tempo kunde hemmalaget ta ledningen dryga tio minuter in i första perioden. BHC spelade i numerärt underläge när Lakers David Lundbohm styrde in pucken bakom en chanslös Pontus Hansson. Växjö ökade pressen på BHC och drygade ut ledningen i andra perioden när Daniel Åhsberg satte 2–0 efter ett stenhårt skott.

Kritiserar spelarna

Jens Gustavsson håller med Jens Karlsson i att utvisningarna avgör matchen och ger sina egna spelare hård kritik.

– Det är helt oacceptabelt att fem av våra forwards drar på sig utvisningar. Vi måste jobba med det för det funkar inte som det är nu. Det blir helt avgörande för hela matchen, säger han.

I morgon är det dags för Malmö borta.

– Det känns surt nu. Det var ingen bra start på en tuff vecka, men nu ska Malmö få sota för den här förlusten, säger Jens Gustavsson.

Hockeyallsvenskan

Växjö Lakers–BHC 3–2

Li Edqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons