USA klart för semifinal i OS-hockeyn

USA är klart för semifinal l i damernas ishockeyturnering i OS i Peking. Amerikanskorna besegrade Tjeckien med 4–1 i kvartsfinalen på fredagsmorgonen.
Ishockey • Publicerad 11 februari 2022
USA är vidare till kvartsfinal i OS-turneringen efter att ha vunnit mot Tjeckien.Foto: Petr David Josek/AP/TT

Det stod lika (1–1) efter två spelade perioder – men i den tredje perioden ökade amerikanskorna tempot, smällde in tre mål och tog sig till semifinal i OS.

En utdelning som till sist kom efter att laget haft ett femtiotal skott på mål – som räddats av tjeckiska Klara Peslarova. Framåt skapade Tjeckien knappt någonting däremot (blott sex skott på mål i hela matchen jämfört med USA:s 59), så 1–1-läget inför den tredje perioden var till stor del Peslarovas förtjänst.

Det var tidigt i den tredje perioden som 2–1-målet kom, men först när USA med knappa fyra minuter kvar av matchen gjorde 3–1 var matchen avgjord. Att lagets stjärna Kendall Schofield Coyne med sex sekunder kvar prickade in 4–1 blev sedan pricken över i:et.

Övriga målskyttar för USA var Lee Stecklein, Hilary Knight och Savannah Harmon.

USA är därmed det lag som är först att bli semifinalklart. Under fredagsförmiddagen ska även kvartsfinalen mellan Kanada–Sverige avgöras. På lördag spelar Ryska laget–Schweiz och Finland–Japan om de sista två semifinalplatserna.