Annons

USA hjälper gripna WNBA-stjärnan

Basket • Publicerad 7 mars 2022
Brittney Griner under OS-finalen i fjol.
Brittney Griner under OS-finalen i fjol.Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

Den amerikanska basketstjärnan Brittney Griner, som greps för narkotikainnehav i Ryssland, får hjälp av den amerikanska regeringen.

– När amerikaner grips någonstans i världen är vi redo att ge dem hjälp, det gäller även i Ryssland. Vi har ambassadpersonal som arbetar med fallen med amerikaner som sitter häktade i Ryssland. Vi gör allt vi kan för att se till att deras rättigheter respekteras, säger utrikesministern Anthony Blinken enligt amerikanska medier, utan att nämna Griner vid namn.

Annons

Griner greps på en flygplats i Moskva då tullmyndigheten funnit cannabisolja för användning i e-cigaretter i hennes bagage. Det är ett innehav som kan ge upp till tio års fängelse i Ryssland.

WNBA-spelaren har under sju års tid spelat i Ryssland under vinteruppehållen. Griner, 31, har tagit två OS-guld med USA och en WNBA-titel med Phoenix.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons