Annons

Gren uppges lämna – hänvisar till sportchef

SM-guldtränaren Mats Gren lämnar damallsvenska topplaget Häcken, enligt .
"Du får fråga Martin Ericsson (klubbens sportchef) om det, det är deras beslut. Jag är i utlandet", skriver Gren i ett sms till .
Fotboll • Publicerad 21 oktober 2021
Var Häckens 0–0-match borta mot AIK i söndags Mats Grens sista som tränare för klubben? Arkivbild.
Var Häckens 0–0-match borta mot AIK i söndags Mats Grens sista som tränare för klubben? Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Herrlaget IFK Göteborgs tidigare sportchef Mats Gren tog över som tränare i dåvarande Göteborg FC i december 2019 tillsammans med Jörgen Ericson. Duon ledde redan under fjolårets debutsäsong laget till en historisk första SM-titel i och med seriesegern i damallsvenskan.

Den här säsongen, som inleddes med en omorganisering där laget blev en del av Hisingsklubben Häcken, har laget inte motsvarat förväntningarna varken i Sverige eller i Europaspelet.

Annons

Enligt uppgifter till Expressen/GT, som har sökt Mats Gren samt Häckens sportchef Martin Ericsson och klubbchef Marcus Jodin men inte fått svar, står det klart att Gren inte kommer att få fortsatt förtroende som tränare och kan lämna klubben redan innan damallsvenskan tar slut.

Efter Sveriges 1–0-seger borta mot Irland i torsdagens VM-kvalmatch fick flera Häckenspelare frågor om vad de hört om Mats Grens framtid i klubben.

– Det var så klart ingenting som jag visste om. Det är heller ingenting jag vill stå och kommentera här efter den här landskampen. Det får vi ta vid ett senare tillfälle men inte just n, säger anfallaren Stina Blackstenius.

Förra helgen stod det klart att Häcken inte kommer att kunna rå på Rosengård i SM-guldstriden. Skånelaget säkrade titeln med två omgångar kvar.

I höstens inledande Champions League-gruppspelsmatcher har Häcken förlorat med 0–3 hemma mot franska Lyon och 0–4 borta mot tyska Bayern München.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons