Annons

Uppgifter: 765 000 inresta fans till VM i Qatar

Fotboll • Publicerad 8 december 2022
VM inleddes den 20 november och arrangörerna har tidigare räknat med flest besökare under det hektiska gruppspelet. Arkivbild.
VM inleddes den 20 november och arrangörerna har tidigare räknat med flest besökare under det hektiska gruppspelet. Arkivbild.Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Qatar tog emot drygt 765 000 besökare under de första två veckorna av den kontroversiella VM-turneringen, rapporterar Reuters.

Med bara åtta lag och åtta matcher kvar i VM-slutspelet krävs det en stor tillströmning av fotbollsfans för att nå arrangörernas egna förväntningar om 1,2 miljoner internationella besökare under det månadslånga turneringen.

Annons

Reuters hänvisar till en läckt rapport från SC, en av organisationerna som står bakom VM 2022. Mer än hälften av de inräknade inresta fansen har återvänt hem, enligt rapporten.

I tisdags släppte Qatar kravet på ett inresevisum för besökare från de sex medlemsländerna i Gulfstaternas samarbetsråd.

Qatar har hårt och länge kritiserats för brott mot mänskliga rättigheter, behandlingen av gästarbetare, kvinnors rättigheter och hbtq-rättigheter – vilket också präglat mästerskapen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons