Annons

Undantag för Svahn – får tillbaka poängen

Skidstjärnan Linn Svahn får tillbaka Fis-poängen som hon förlorade på grund av ett administrativt misstag under skadeperioden.
Skidor • Publicerad 15 december 2022
Linn Svahn i samband med comebacken i Idre.
Linn Svahn i samband med comebacken i Idre.Foto: Nisse Schmidt/TT

Internationella skidförbundet Fis tävlingsdirektör Michal Lamplot säger till Aftonbladet att man gör ett undantag och att hennes skadestatus kommer att förlängas retroaktivt.

Det innebär att sprintstjärnan, som nyligen gjorde comeback efter 607 dagar på grund av axelskadan, står kvar på samma Fis-poäng som före skadan.

Annons

När Svahn skadades ansökte hon och Svenska skidförbundet om att få frysa hennes poäng. Men man missade den nya regeln om att skadestatusen måste uppdateras efter ett år, och därför stod Svahn helt utan Fis-punkter vid comebacken.

– Är det en miss som är gjord av förbundet, vilket jag inte vet om det är, måste vi göra allt vi kan för att hon ska få tillbaka poängen, sade landslagschefen Anders Byström i söndags.

Enligt Lamplot beslöt längdkommitténs styrelse i Fis enhälligt att bevilja undantag för Svahn.

Hon får därmed startnummer utifrån den rankning hon hade före skadan.

Svahn har valt att vänta med comeback i världscupen. Hon väntas komma till start under tävlingarna i Skandinaviska cupen i Östersund som inleds på fredagen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons