Annons

Ulricehamnare tog brons i cykelcross

Martina Thomasson tog SM-brons i helgen i cykelcross. Hur högt rankar du den medaljen?
Sport • Publicerad 3 december 2008

– Jag tror att SM-bronset är det roligaste som har hänt i år, faktiskt.

Cykelcross, vad är det för något?

Annons

– Vi kör på skogsvägar med landsvägscyklar som har kraftigare däck än vanligt. Det är en tävlingsform där det är full fart hela tiden och publiken har lätt för att följa loppen. Dessutom måste man ta sig över ett antal hinder på vägen.

Hade du chans på SM-guldet?

– I mål var jag en bra bit från segraren (Kajsa Snihs), men till silverplatsen var det inte så långt. Det var i alla fall jätteroligt att vara med och jag är mycket nöjd med mitt brons. Nästa säsong ska jag försöka att köra hela cykelcross-cupen.

Vad händer nu för din del?

– Det här var sista tävlingen för säsongen så nu blir det vinterträning inför våren då jag även tänker satsa på landsvägs- och mountainbiketävlingar. µ

Martina Thomasson kommer från Ulricehamn och tävlar för stadens cykelklubb i mountainbike. I cykelcross och landsväg tävlar hon dock för Svanesunds Gif.

Carl Lind
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons