Ulricehamn har vaknat

På söndagen kom tredje raka segern.
Sport • Publicerad 7 december 2008

– Vi jobbar för varandra nu, säger Erik Svenningsson, tränare.

Matchen kom att avgöras redan i den första perioden. Efter blott sex minuter prickade Patrik Andersson in ledningsmålet, och i mitten av perioden utökade Robin Sprigg på till 2–0.

–Vi bjöd inte på mycket, utan spelade stabilt bakåt och höll ihop laget, säger Svenningsson.

Helsingborg, som ligger sist i serien, bjöd på bra motstånd.

– Helsingborg är absolut inget dåligt lag. De spelar en snabb ishockey och går gärna rakaste vägen mot mål. Det gäller att vara skärpta i defensiven och det var vi i?dag, menar Svenningsson.

I andra perioden tilläts Helsingborg att i powerplay kvittera, redan innan klockan hunnit passera en minut. Närmare än så kom dock inte Skånelaget, utan Ulricehamn ökade på till 3–1 genom Jeff Gustafsson. Efter en mållös tredje period visade sig det således också bli slutresultatet.

– En laginsats. Det känns stabilt bakåt. Vi har ett bra försvarsspel och en mycket bra målvakt.

Tre matcher återstår nu av grundserien. Ulricehamn ligger på åttonde plats av de tio lagen och kan inte avancera högre i tabellen, men målsättningen har Svenningsson och laget klar ändå: