Annons

Ulf Johansson tar över

Ulf Johansson, 38, gör blixtcomeback som tränare i Norrby.
Sport • Publicerad 12 augusti 2008

– Det skulle göra riktigt ont om laget åkte ur. Nu får vi alla hjälpas åt, säger han.

Efter ett antal telefonsamtal den gångna helgen tackade ”Uffe” ja – och redan i går eftermiddag satt han ner och planerade med nyblivne hjälptränaren Jan ”Loppan” Andreasson och spelarrådet.

Annons

– Vi snackade lite om hur det har sett ut och vad som måste bli bättre framöver. Mest så, säger Ulf Johansson.

Vad måste bli bättre?

– Det finns några tankar om det. Men först och främst måste disciplinen bli bättre. Det har varit alldeles för mycket varningar och skit. Sedan måste vi träna hårdare, bli tuffare och få upp en annan aggressivitet. Sedan är det inte fel att lära sig att grisspela i bland.

Knäopererad

Ulf Johansson gör tillsammans med den tidigare lagledaren Jan Andreasson sin första träning med laget i kväll.

– Nu handlar det om elva matcher i höst där vi ska ge precis allt vi har. Sedan får vi se hur långt det räcker.

Precis som de senaste två säsongerna har Johansson i år spelat med Rångedala (numera BT-fyran) – men en kommande knäoperation (14 augusti) omöjliggör spel i höst.

– Nu blir det Norrby istället och jag hoppas att vi ska fixa det här. Men det krävs mycket hårt jobb.

Fotbollsansvarige Jesper Mild, som själv tränade tre säsonger under Ulf Johansson, Mikael Andersson och Jan ”Loppan” Andreasson (2002-2004), är väldigt nöjd med sitt nyförvärv.

”Riktig vinnarskalle”

– Ulf är en kille som har en oerhörd förmåga att få folk att dra åt samma håll, att kämpa för varandra, dessutom med en riktig vinnarskalle. Han är inte rädd för att ta i och säga ifrån och att han dessutom är norrbyit ända in i själen gör inte saken sämre.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons