Annons

Ukrainska flyktingar flyttar in i stjärnans hem

Fotboll • Publicerad 10 mars 2022
Tim Sparv. Arkivbild.
Tim Sparv. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Finlands tidigare lagkapten Tim Sparv, som avslutade karriären i slutet av förra året, skrev nyligen på Twitter att han gladeligen låter en ukrainsk familj som flyr kriget flytta in i hans lägenhet i Vasa, Finland.

Nu har det hänt.

Annons

”En mamma och hennes två söner bor nu i min lägenhet. Jag kan inte vänta på att få träffa dem när jag reser till Finland i helgen”, skriver Sparv på Twitter på torsdagen.

I vintras prisades Tim Sparv som årets förebild på den finländska idrottsgalan och året dessförinnan fick han ett pris från det internationella spelarfacket för hur han försöker påverka samhället och för att han lyft frågor om mänskliga rättigheter och rasism.

Sparv har i flera sammanhang kritiserat fotbolls-VM i Qatar, där han så sent som i höstas skrev en lång text på plattformen The Players’ Tribune gällande mästerskapet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons