Annons

Udda turer när nedflyttat lag säkrade kontraktet

I söndags förlorade Fristad/Borgstena/Sparsör med 3–1 mot Landvetter – och åkte ur division II.
Dagen efter hade de säkrat en plats ovanför nedflyttningsstrecket.
– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger tränare Mikael Toresson.
FOTBOLL • Publicerad 3 oktober 2019
Det brukar ju heta att bollen är rund och att allting kan hända. Det stämmer verkligen in på Fristad/Borgstena/Sparsör, som åkte ur tvåan i söndags. Men plötsligt var över nedflyttningsstrecket ett dygn senare.
Det brukar ju heta att bollen är rund och att allting kan hända. Det stämmer verkligen in på Fristad/Borgstena/Sparsör, som åkte ur tvåan i söndags. Men plötsligt var över nedflyttningsstrecket ett dygn senare.Foto: Johan Rydén

När slutsignalen ljöd på Nosseborg i Borgstena strax innan 18.00 i söndags var det klart att F/B/S skulle bli sist i division II västra Götaland, och flyttas ner i division III.

Med sina sju poäng hade laget fyra poäng upp till Tvååker ovanför nedflyttningsstrecket, och bara en omgång återstod.

Annons

– Men inom ett dygn studsade vi tillbaka. Det är lite annorlunda, säger tränare Toresson.

Det visade sig nämligen att Tvååker aldrig kom till spel borta mot Göteborgs FF. Det var Tvååkers andra walkover i serien – vilket innebär uteslutning.

Plötsligt är Fristad/Borgstena/Sparsör uppe på fast mark, och kan planera för division II-spel även nästa säsong – om man vill.

– Vi får se vart det tar vägen. Vi spelar nog hellre i trean, men vi får kolla lite vad vi kan få in för tjejer.

I år har F/B/S haft A-laget i tvåan och U-laget i fyran. Så blir det inte 2020.

– Vi kommer bara att ha ett lag nästa år, säger Toresson och berättar om en tung säsong där man tappade flera spelare ganska tätt inpå seriestart.

Efter att ha vunnit de två första omgångarna i april har man bara spelat in en poäng på de 17 senaste matcherna.

– Vi hade sett fram emot att få möta Tvååker på lördag. Det var en match där vi skulle ha haft chansen att få till en bra avslutning på säsongen.

Nu vinner man den matchen med 3–0 på walkover. I och med att Tvååker stryks ur tabellen i ett så sent skede kommer nämligen hallänningarnas matcher att räknas in i sluttabellen – trots att laget blivit uteslutet.

Johan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons