Annons

Tyske pampen fråntas sitt hedersmedlemskap

Fotboll • Publicerad 11 mars 2022
Tysklands tidigare förbundskansler Gerhard Schröder är inte längre hedersmedlem i det tyska fotbollsförbundet, då han vägrat lämna sina roller hos de ryska bolagen Rosneft och Gazprom. Arkivbild.
Tysklands tidigare förbundskansler Gerhard Schröder är inte längre hedersmedlem i det tyska fotbollsförbundet, då han vägrat lämna sina roller hos de ryska bolagen Rosneft och Gazprom. Arkivbild.Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT

På fredagen kommunicerade det tyska fotbollsförbundet, DFB, att Tysklands tidigare förbundskansler Gerhard Schröder, 77, inte längre är hedersmedlem i fotbollsförbundet på grund av hans kopplingar till Ryssland.

”Rysslands attack på Ukraina strider mot internationell lag och är oförenlig med våra värderingar”, säger DFB:s interimpresident Rainer Koch i pressmeddelandet.

Annons

”Tyvärr har Gerhard Schröder inte uppfyllt de många förfrågningar om att ta en tydlig ställning mot kriget”.

Schröder, tysk förbundskansler mellan 1998 och 2005, har vägrat lämna sina roller i de ryska bolagen Rosneft och Gazprom.

DFB har tidigare ställt ett ultimatum till Schröder: lämna rollerna i de ryska bolagen eller bli av med medlemskapet i DFB.

Precis som DFB drog även Borussia Dortmund in Schröders hedersmedlemskap i förra veckan.

Schröder uppges ha träffat Vladimir Putin i Moskva i torsdags i ett försök att få Putin att avsluta invasionen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons