Tygriket vände och vann

Tygriket startade trögt, men vände ett tvåmålsunderläge på fem röda minuter i sista perioden.
Sport • Publicerad 14 december 2008

– De här segrarna är de goaste. Vi behövde den här segern för att hänga på i kampen om topplatserna, säger tränaren Jonas Svensson.

Spänningsmässigt fanns det inget att klaga för åskådarna i Sundahallen.

Kvalitetsmässigt var det sämre.

Efter två perioder var ställningen fortfarande bara 1–0 till hemmalaget. Tygriket missade en straff efter bara en och en halv minut.

–Det är två lag med mycket rutin som tar ut varandra. Båda lagen ställer gärna om, säger Svensson som hade ett sjukdomsdrabbat lag att coacha.

Kanske var det därför det var lite segstartat.

Efter de två första mållösa perioderna började Tygriketspelarna attackera motståndarmålet lite hårdare. Det gav utdelning direkt.

Två direktskott från distans gick in tack vare att forwards gjorde sitt jobb och skymde målvakten.

När Tygriket med drygt tre minuter kvar fick chansen med ännu ett straffslag tog Björn Andersson chansen och hans 4–2-mål avgjorde definitivt matchen.