Tvåsiffrig seger för Frankrike i VM-kvalet

Fotboll • Publicerad 22 oktober 2021
Frankrikes anfallare Marie-Antoinette Katoto (till höger) en av målskyttarna i 11–0-segern. Arkivbild.Foto: David Vincent/AP/TT

Damernas VM-kval i fotboll bjöd på ett par förkrossande segrar. Nederländerna knäckte Cypern med 8–0 – och Frankrike vann med hela 11–0 mot Estland.

Cypern har fått en blytung start på sitt första VM-kval i fotboll och har 0–19 i målskillnad efter tre matcher. Och mot gruppledande Nederländerna tvingades man kapitulera redan efter tre minuter då världsstjärnan Vivianne Miedema satte ledningsmålet.

Nederländskorna slog aldrig av på takten och när domaren blåste i pipan var ställningen 8–0.

Samtidigt vann Frankrike med enorma 11–0 hemma mot Estland. De målglada fransyskorna ledde med 5–0 i paus och öste sedan på i andra halvlek. Innan det var över hade åtta av dem fått skriva in sig i målprotokollet.