Annons

TV: Se Lans självmål

Ett självmål och en straffmiss fällde Elfsborg i Helsingborg i dag.
Sport • Publicerad 10 april 2011
Foto: 

Här ser du webb-tv från matchen.

Mållös, utbytt och på dåligt humör i den allsvenska premiären.

Annons

På söndagen var det desto mer uppåt för Helsingborgs Alexander Gerndt.

Landslagsanfallaren hade stor del i att Helsingborg vann toppmötet med Elfsborg med 1–0 (0–0) – även om han inte gjorde målet.

– Jag trodde det var Gerndt som gjorde det, säger Erik Sundin, som slog den målgivande passningen.

Bollen slogs i mål av Elfsborgs inhoppare Anton Lans i kamp med Gerndt.

– Tanken var att slå in bollen hårt längs marken men det spelar ingen roll om det var självmål eller ej, vi vann matchen, säger Sundin.

Helsingborg och framförallt Elfsborg är två heta favoriter till guldet men det var ingen guldglans över spelet.

– Det var två lag som låste varann. Jag hade förväntat mig en frejdigare match och hoppats att vi skulle kunna bjuda på bättre underhållning. Och vi vann matchen på lite tur, säger Helsingborgs tränare Conny Karlslson.

Conny Karlsson litar offensivt mycket till Alexander Gerndt. Han ska göra det mesta framåt. 2010 års allsvenske skytteligevinnare har ett hårt tryck på sig.

Gerndt slog hörnor – oavsett om de kom från höger eller vänster, Gerndt sköt frisparkar i närheten av straffområdet, Gerndt tog avslut – också i de fall där han hade lagkamrater i bättre position.

– Vi gjorde en helt okej insats. Det var stabilt bakåt men det kan hända mer offensivt, säger Sundin.

Annons

Helsingborg var stressat och pressat i första halvlek. Elfsborg spelade ett aggressivt presspel och Helsingborg fick få chanser att bygga ett spel.

I andra blev det betydligt bättre. Fram till målet i 64:e minuten skapade Helsingborg tre halvchanser. Framförallt var Rasmus Jönsson alert efter att ha varit snudd på osynlig i första halvlek.

Efter ledningsmålet ändrade matchen karaktär.

– Det var snöpligt att åka från Olympia utan poäng med tanke på våra sista 20 minuter, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Elfsborg tryckte tillbaka Helsingborg rejält och skapade flera vassa chanser.

Allra bästa läget var en straff i 72:a minuten. Helsingborgs nye mittback Peter Larsson sträckte upp handen i en luftduell och tog bollen med handen.

Stefan Ishizaki slog straffen utom räckhåll för Helsingborgs målvakt Pär Hansson men bollen träffade stolpen.

– Efter deras mål flyttade vi fram och det borde gett oss en poäng, säger Haglund. (TT)

Jan Elof Andersson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons