TV: Haglund om 2-0-segern över Mjällby: "Vi var lite rostiga"

Elfsborg slog Mjällby med 2-0 efter mål av Martin Ericsson och Daniel Nordmark.
Sport • Publicerad 11 september 2010

SLUT! Daniel Nordmarks 2-0 blir det sista som händer i matchen. Elfsborg kliver av planen med tre poäng. Vi säger tack och adjö från Borås Arena för den här gången.

92) Daniel Nordmark får bollen av Ishizaki. Han tar några steg framåt i straffområdet och vinklar bollen förbi Asper i Mjällbymålet.

92) 2-0!!!!! till Elfsborg.

90) Minst fyra minuters tilläggstid blir det.

89) Elfsborg vill få slut på matchen nu. De försöker hålla i bollen och få den sista minuten att gå, samtidigt som duggregnet blir allt tätare över arenan.

84) Stefan ishizaki driver framåt och skjuter ett bra skott efter backen. Asper plockar den.

80) Byte i Elfsborg. Johan Larsson går ut. In kommer Daniel Nordmark.

76) Jätteläge för Johan Larsson, efter boll från Klarström. Fri på högerkanten försöker Larsson, istället för att satsa på ett skott, nå James Keene vid den bortre stolpen, men Keene hinner inte dit och bollen rullar utanför.

74) Elfsborgs Martin Andersson är nere för räkning, men reser sig efter en stund.

73) Kämpen James Keene går i närkamp med Asper. Elfsborgs engelsman försöker lägga sig på bollen när han inte får in den, men då blåser domaren.

71) Anders Svensson testar skott utifrån men bollen går utanför Aspers högra stolpe.

68) Trots en man mindre och en skadad El Kabir, en av Mjällbys bästa i dag, fortsätter Mjällby att försöka få till något framåt. Helt lugnt för Elfsborg är det inte.

67) Jätteläge för Johan Larsson i Elfsborg. Larsson klipper till från högerkanten men Asper räddar.

66) Byte i Mjällby. Johan Svensson får kliva in i El Kabirs ställe.

64) El Kabir ligger skadad på mittplan. Får rullas ut på bår. Ser ut som att det hänt något med vänsterfoten. El Kabir ser ut att ha riktigt ont när han försvinner in mot omklädningsrummet.

62) Byte i Elfsborg. Amadaiya Rennie får kliva ut. In kommer Sefan Ishizaki.

59) Frispark för Mjällby, som Jon Jönsson orsakar. Ante Covic dyker dock ner och fångar bollen utan problem.

58) Robledo spelar fram Gitselov som sprang in bakom Martin Andersson och fick ett väldigt bra läge. Skottet högt över. Sekunderna senare höll det på att bli ett liknande läge åt andra hållet när Rennie så när får tag i bollen.

58) Klarström bryter en farlig passning som så när når El Kabir. Kunde blivit en en farlig målchans.

55) 7237 är publiksiffran på Borås Arena i dag.

54) Rennie försöker komma loss i straffområdet. Når Mobaeck med en boll som han skjuter direkt, och över.

52) Hörnan rensas och El Kabir försöker springa upp med bollen, men får tufft sällskap av Rennie och Johan Larsson - som får ett gult kort efter att ha rivit ner El Kabir.

51) Elfsborg har låst fast Mjällby långt ner på egen planhalva en stund. En hörna blir resultatet av det jobbet.

48) Mjällby har ställt om till ett 4-3-2-system efter paus. På grund av det röda kortet i första halvlek.

46) ANDRA HALVLEK ÄR IGÅNG. Mjällby har gjort ett byte i paus. Ut har Tobias Grahn gått och in har backen Robin Cederberg kommit.

45) Halvtid! Elfsborg leder alltså med 1-0 efter straffmål av Ericsson i den näst sista spelminuten. En situation som också medförde ett rött kort på Mjällbys högerback.

Nu tar vi en kort paus härifrån och återkommer med mer då andra halvlek är igång igen. Väl mött då!

44) 1-0 till Elfsborg! Martin Ericsson slår straffen säkert vid Aspers vänstra stolpe.

43) STRAFF för Elfsborg! Anders Svensson slår en brilant boll till Martin Ericsson som springer sig fri i straffområdet. Ercisson når James Keene mitt framför mål som fälls av högerbacken Jesper Westerberg. RÖTT KORT till honom och Mjällby är nu en man kort på planen.

41) Nära, nära mål för Mjällby då inbytte Peter Gitselov skjuter ett skott som Covic tvingas sträcka ut ordentligt för att nå. På returen är Tobias Grahn där och slår in bollen, men det är avvinkat för offside.

39) Lite mer fart i matchen nu. Snabba omställningar åt båda håll. Martin Ericsson driver upp bollen, släpper den till Mobaeck som hittar Rennie på högerkanten. Renni får iväg ett bra skott som går utanför.

36) Byte i Mjällby. Peter Gitselov går in istället för Daniel Nicklasson.

35) Hörna för Mjällby. Bollen seglar över Ante Covic som försöker boxa bollen, till Mjällbys mittback Juan Robledo som så när får träff.

34) Anders Svensson når James Keene i straffområdet. Keene försöker vända och skjuta men bollen när istället Martin Ericsson som får iväg ett skott. Rakt på Asper.

33) Florén skickar in bollen till Johan Larsson i straffområdet. Och Larsson får iväg en nick. Asper har inga problem med den.

31) Elfsborgs bästa läge. Martin Ericsson spelar fram Rennie på högerkanten som efter ett halvt snubbelsteg får in bollen till Johan Larsson som försöker få träff på volley precis framför Asper. Bollen går dock utanför.

29) Hittills en rätt seg match detta. Elfsborgsklacken gör sitt bästa för att liva upp en dimmig och höstlik eftermiddag, men än så länge har inget av lagen bjudit på någon riktigt farlig målchans.

26) Anders Svensson har en liten dribbel-lekstuga i Mjällbys straffområde och får publikens jubel.

23) Mjällbys Daniel Nilsson slår den för högt och den seglar över Covic i målet.

23) Frispark för Mjällby på vänsterkanten, cirka tio meter från straffområdet.

18) Rennie, som börjat matchen piggt, drar på sig ett gult kort då han fäller El Kabir i Mjällby.

14) Johan Larsson får bollen i straffområdet och skjuter i mål. Men det är avblåst innan, eftersom bollen tog på Larssons hand.

14) Gult kort till El Kabir i Mjällby efter en tuff satsning på Elfsborgs Andreas Klarström.

13) Johan Larsson slår in bollen från vänsterkanten till James Keene som skjuter rakt på Asper i Mjällbymålet.

12) Tobias Grahn testar skott efter marken. Utanför.

10) Frispark för Elfsborg en bit utanför straffområdet. Jon Jönsson slår den stenhårt i muren.

9) Ekenberg klackar fram till El Kabir som kommer fri med en utrusande Ante Covic som lyckas få undan bollen. Farligt Mjällbyläge.

5) Jon Jönsson i Elfsborg får ett gult kort. Frispark för Mjällby som blir ofarlig.

4) Amadaiya Rennie har gjort ett inhopp i årets allsvenska. Det var i premiären mot Gefle borta. Nu spelar han alltså från start.

3) Jag som direktrapporterar matchen i dag heter Marie Thomasson. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att maila mig på marie.thomasson@bt.se så ska jag försöka svara så fort jag kan!

1) Amadiya Rennie skjuter matchens första skott. Långt utanför.

1) Matchen är igång!

Inför matchen: Amadaiya Rennie gör i dag sin första allsvenska match från start då han går in på Elfsborgs högerkant. Denni Avdic och Anders Wikström är avstängda.