TV: Dubbla stjärnsmällar när Norrby vann

Fotboll Artikeln publicerades
Provspelaren Moustafa Zeidan avgjorde Norrbys genrep mot Ljungskile, men målnicken följdes av en smäll som troligtvis gav en hjärnskakning. ”Det blev bara svart”, säger han.
Foto:Lars-Åke Green
Provspelaren Moustafa Zeidan avgjorde Norrbys genrep mot Ljungskile, men målnicken följdes av en smäll som troligtvis gav en hjärnskakning. ”Det blev bara svart”, säger han.

Provspelaren blev målnickande matchhjälte – och däckad.

– Det blev helt svart. Jag minns ingenting, säger Moustafa Zeidan.

Han var en av två Norrbyspelare som tvingades åka till sjukhus efter matchen.

Norrby–Ljungskile 2–1 (1–1)

Mål: 1–0 Adam Ståhl (19), 1–1 Robin Strömberg (38), 2–1 Moustafa Zeidan (73). Utvisning, Ljungskile: Hampus Bohman (62).

Zeidan tillhör Helsingborgs IF, och som BT tidigare berättat var han med i matchtruppen i genrepet mot Ljungskile för att eventuellt få chansen att visa upp sig.

Och det gjorde han. Om än under kort tid.

I 63:e minuten byttes 20-åringen in, i 73:e nickade han in matchavgörande 2–1 – och kort därpå byttes han ut på grund av en smäll mot huvudet i samband med målet.

– Jag minns att jag får ett inlägg av Shkelqim (Krasniqi), sätter dit huvudet – och sedan är det blackout. Det blev bara svart.

Hur länge?

– Jag vet inte. Jag minns lite vid avbytarbänken, och sedan vaknar jag här inne, säger Zeidan, när BT träffar honom i omklädningsrummet en kvart efter matchens slut.

Hur mår du nu?

– Bättre, jag börjar komma ihåg lite mer, men det är bara nyanser. Det måste kollas upp, jag ska åka till sjukhuset strax. Det är en hjärnskakning, och förhoppningsvis inget värre.

Hur ser du på ditt provspel i Norrby?

– Vad slutade matchen?

2–1. Du avgjorde.

– Tja, jag ska inte klaga. På tio minuters spel är det ett bra facit... Men självklart tråkigt att det inte blev längre tid på planen.

Även Adam Ståhl skadade sig i torsdagens match. Han landade tidigt på nacken efter en nickduell, spelade vidare en stund, gjorde Norrbys 1–0-mål med ett volleyskott, innan han tvingades utgå i paus. Innan matchen var slut hade han åkt till sjukhuset.

– Befarad hjärnskakning även där, suckar Norrbytränaren Simon Eriksson.

Han inledde matchen med ett 4–5–1-system, och avslutade med 4–4–2.

– Vi vill ha några olika varianter att välja mellan beroende på motstånd och tillgängliga spelare, så det var nyttigt att få spela en halvlek med varje, säger Eriksson.

Hur ser du på Zeidans provspel?

– Jag ska diskutera det med klubbledningen nu. Han gjorde ett bra inhopp, var trygg med bollen och duktig i offensiven. Vågat att gå in som han gör i situationen som ger 2–1, men olyckligt att det slutar med en befarad hjärnskakning.

Letar ni annan förstärkning om Zeidan inte får kontrakt?

– Vi håller ögon och öron öppna. Dyker något spännande upp är vi intresserade, annars kör vi med det vi har.

Intervju med Shkelqim Krasniqi:

Se hela matchen i repris: