Annons

Tursic efter spelstormen på Kransmossen: ”Skolgårdsfotboll”

I helgen fick BT:s fotbollsbloggare märkliga frågor från när och fjärran om ”Rangedalas” försäsong och Dannikes spelsystem.
– Först blev jag förvånad, men sen såg jag att matchen fanns hos Bet365, säger Ismet Tursic.
Fotboll • Publicerad 31 mars 2020
Isemt Tursic fotbollsbloggare och tränare i Äspered.
Isemt Tursic fotbollsbloggare och tränare i Äspered.Foto: Håkan Rosenqvist

I ett inlägg på sin blogg Fotboll 033 skriver Tursic om hur bekanta från Bosnien, Polen och Tyskland hörde av sig och hur han plötsligt fick nya Twitter-följare från hela Europa – personer med koppling till spelvärlden. Allt på grund av att Bet365 fiskat upp träningsmatchen mellan Dannike (Ulricehamnssexan) och Rångedala (division V) – en match som för övrigt liverapporterades från Kransmossen på världens största spelsajt.

– Först tyckte jag att det var kul för grabbarna att de fick några minuter i rampljuset. Men sen tänkte jag till lite och insåg att det kanske inte är så bra. Tidigare när Nordic Bet har haft spel på de här nivåerna så har det varit lägre insatser och mer begränsat, säger Ismet Tursic.

Annons

– Den här gången var det en helt annan grej. Det gick att spela live under hela matchen och det fanns 22 olika spel att välja mellan.

På ett forum för spelare skrev en självutnämnd expert på engelska om Dannikes formkurva, om hur laget förlorat med 1–8 mot division V-motstånd i mitten på mars och om förstemålvaktens skada. Allt utmynnade i rådet att satsa på Rångedala.

– Jag har själv spelat i Rångedala 2012-13 och det är till stor del samma gubbar som på min tid. Och i Dannike är det flera som haft några års uppehåll och är över 35. Det är som skolgårdsfotboll, det går inte att spela på – det är som lotto.

Ett tecken på hur svårtippad matchen var är att favorittippade Rångedala fick nöja sig med kryss. Slutresultatet blev 2–2 och efteråt fick Rångedala IK ett privat meddelande på Instagram från en förbannad spelare på temat ”fucking bastards”.

– Men vad jag vet var det ingen som hörde av sig före matchen, säger Ludvig Friberg som sköter Instagramkontot.

Malin HenriksonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons