Annons

Turkiet hotar lämna basket-EM

Turkiet hotar med att lämna basket-EM i Georgien efter ett storbråk under matchen mot värdnationen.
Furkan Korkmaz och Georgiens Duda Sanadze bråkade så pass illa att båda visades ut. Men det var bara början på det som nu blivit en skandal.
Basket • Publicerad 5 september 2022
Furkan Korkmaz, till vardags i NBA-laget Philadelpha 76:ers, ska ha attackerats efter att ha visats ut mot Georgien. Arkivbild.
Furkan Korkmaz, till vardags i NBA-laget Philadelpha 76:ers, ska ha attackerats efter att ha visats ut mot Georgien. Arkivbild.Foto: Matt Slocum/AP/TT

Det turkiska landslaget hävdar att Korkmaz attackerats i spelartunneln på väg till omklädningsrummet.

"Han attackerades av spelare som inte var med i matchtruppen tillsammans med Sanadze och polisen. En spelare på väg till omklädningsrummet borde inte attackeras." säger det turkiska förbundets vice ordförande Ömer Onan enligt Eurohoops.net.

Annons

Enligt Onan ska hela laget efter matchen ha dragits in i ett slagsmål av polisen. Han kräver nu att det internationella basketförbundet Fiba offentliggör bilderna från övervakningskamerorna i spelartunneln, annars kommer laget att lämna turneringen.

Även Turkiets assisterande tränare, Hakan Demir, fördömde händelsen på den efterföljande presskonferensen.

– Vi kom hit för att spela basket, inte boxas. Därför är vi mycket upprörda över den säkerhetsbrist vi upplever i dag, säger han.

Från Turkiets håll är man dessutom upprörd över att 22 sekunder av matchen försvann under bråket mellan Korkmaz och Sanadze.

– I dag var matchen 22 sekunder för kort. Det faktum att detta inte bara är 1 eller 2 sekunder utan 22 får oss att tro att situationen inte bara är ett misstag. Vi kommer att följa upp även detta, säger Demir.

Georgien vann matchen med 88–83.

Fiba har ännu inte kommenterat händelsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons