Annons

Tuffare för ovaccinerade i Australian Open

Före detta US Open-vinnaren Andy Murray vill att fler tennisspelare vaccinerar sig.
Det vill även arrangörerna av Australian Open, som varnar för att ovaccinerade spelare lär få tuffare krav inför nästa års upplaga av grand slam-turneringen.
Tennis • Publicerad 8 september 2021
Stefanos Tsitsipas under Australian Open tidigare i år. Greken kan behöva vaccinera sig om han ska kunna vara med i nästa års upplaga av grand slam-turneringen. Arkivbild.
Stefanos Tsitsipas under Australian Open tidigare i år. Greken kan behöva vaccinera sig om han ska kunna vara med i nästa års upplaga av grand slam-turneringen. Arkivbild.Foto: Andy Brownbill/AP/TT

Australiens regler för inresa tillhör de striktaste i världen och det är inte helt säkert att ovaccinerade spelare ens släpps in i landet till Australian Open i början av nästa år, säger Martin Pakula, ansvarig för sportfrågor i delstaten Victoria, till australiska SEN.

– Vi kommer inom kort att berätta för ATP och WTA hur det blir. Men jag tror att de kan vara väldigt säkra på att det kommer vara klokt att vara vaccinerad innan de försöker komma till Australien, säger Pakula.

Annons

– Det som jag är väldigt säker på är att reglerna för ovaccinerade och vaccinerade spelare kommer att vara väldigt olika.

Vaccinfrågan har delvis delat tennisvärlden. Spelare som britten Andy Murray, spanjoren Rafael Nadal och schweizaren Roger Federer har uppmanat alla att vaccinera sig. Världsettan Novak Djokovic har samtidigt varit emot vaccinationskrav inom sporten, och greken Stefanos Tsitsipas har sagt att han endast tänker vaccinera sig om det blir obligatoriskt för att få spela.

Australien Open 2022 avgörs 17–30 januari.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons