Annons

Tsitsipas: Toalettbråket med Murray är "glömt"

Efter deras möte i US Open riktade Andy Murray syrlig kritik mot Stefanos Tsitsipas för en lång toapaus.
Men den fejden har de två nu lagt bakom sig, hävdar greken inför deras match i Wimbledon.
Tennis • Publicerad 6 juli 2023
Stefanos Tsitsipas under matchen mot Dominic Thiem i årets upplaga av Wimbledon.
Stefanos Tsitsipas under matchen mot Dominic Thiem i årets upplaga av Wimbledon.Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

"Dagens fakta. Det tar Stefanos Tsitsipas lika långa tid att gå på toaletten som det tar för Jeff Bezos att flyga ut i rymden. Fascinerande".

Så skrev den den tvåfaldiga Wimbledonmästaren Andy Murray på Twitter efter att han blivit slagen i en fem set lång nagelbitare i US Open 2021.

Annons

Under matchen hade Stefanos Tsitsipas nämligen tagit en medicinsk timeout när han förlorat tredje set – följt av en åtta minuter lång toalettpaus inför det avgörande setet.

Men enligt den 24-årige greken har han och Murray grävt ner stridsyxan sedan dess.

– Min uppfattning är att det där löste sig för längesen. Vi var tvungna att spela Laver Cup tillsammans i samma lag. Jag har glömt det. Han har glömt det, sade Tsitsipas efter att han slagit österrikaren Dominic Thiem i fem set i Wimbledons första runda på onsdagen.

Nu möts de två igen i en batalj som som avgörs på torsdagen.

– Han är en person jag respekterar. Han har gjort fantastiska saker inom tennisen. Jag ser fram emot den här matchen, sade Tsitsipas.

Andy Murray, som vann den anrika Grand slam-turneringen 2013 och 2016, vann sin öppningsmatch mot landsmannen Ryan Penniston i raka set.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons