Annons

Trist start för nyvärvade Kane i Rangers

Nyförvärvet Patrick Kane fick inte den start han ville när han gled in på Madison Square Garden som hemmaspelare. New York Rangers förlorade mot Ottawa med 3–5.
– Det är som det är, säger Kane.
Ishockey • Publicerad 3 mars 2023
Patrick Kane fick inte den start i Rangers som han hoppats på.
Patrick Kane fick inte den start i Rangers som han hoppats på.Foto: John Minchillo/AP/TT

De senaste dagarna har det största samtalsämnet i Rangerskretsar varit Patrick Kanes ankomst. Den trefaldige Stanley Cup-mästaren flyttade från Chicago efter drygt 15 säsonger. Med sig hade han drömmar om en fjärde titel, nu i den blå tröjan.

– Det är en speciell plats att spela på. Det är en av de "original six", säger Kane i omklädningsrummet efter matchen, och syftar på de klubbar som spelade i NHL mellan 1942 och fram till expansionen 1967.

Annons

Kane fick också äran att delta i första kedjan, vid sidan av centern Vincent Trocheck och med Artemij Panarin på vänster sida.

– Det var annorlunda, definitivt. Hur man tar sig till rinken, hur man gör sig klar för spel, andra färger. Men jag är glad över att vara här och jag ser fram emot att bli bättre och spela bättre, säger Kane om upplevelsen.

Hamnade på minus

Torsdagens match mot Ottawa blev inte någon succé för 34-åringen. Under 19 och en halv minut hann han skicka fyra skott mot mål vid en poänglös premiär, där han dessutom hamnade på -2 i plus-minus-statistiken, som förenklat innebär att Rangers släppte in två mål mer än laget gjorde medan Kane var på isen.

– Nu blir det skönt att komma i ordning, få göra några träningar, och förstå hur jag vill spela systematiskt med pucken i offensiv zon och så vidare. Jag har inte hunnit med så mycket sådant, utan mer bara åkt ut och spelat, säger han.

Det har varit några intensiva dagar sedan det stod klart att Patrick Kane flyttar till östkusten.

– Det är som det är, det är situationen man är i. Det har varit många samtal, beslutsfattande, försöka reda ut allt, säger han.

Efter två perioder var hemmalaget i 3–2-ledning, efter mål av Chris Kreider, Javot Trouba och Vladimir Tarasenko. Mika Zibanjead noterades för två assist.

Men sista perioden gick Ottawas väg med tre raka mål av Derick Brassard, Claude Giroux och Tim Stützle.

Boston först till hundra

Kane får jaga sina första Rangerspoäng mot Boston, som Rangers reser till i helgen.

Det lär bli en utmaning, då Boston för närvarande är ligans bästa lag, och som under natten mot fredagen, svensk tid, körde över Buffalo med 7–1. Segern innebar att Boston blev snabbaste laget i NHL:s historia att nå 100 poäng. Buffalo spelade utan Rasmus Dahlin, som är skadad.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons