Tredje raka förlusten för AIK

Mjällby tog lagets tredje raka seger med 1–0 (0–0) mot AIK, som sprang på tredje raka förlusten och rasade till fjärde plats i tabellen.
Sport • Publicerad 24 september 2014

AIK har varit upp och ner och laget kom till Strandvallen med två raka förluster i det mentala bagaget.

"Vi har inte den riktiga stabiliteten", sade mittbacken Per Karlsson efter förlusten borta mot Helsingborg för drygt en vecka sedan.

Ändå har man legat tvåa i allsvenskan efter Malmö men har dippat när man haft chansen att knapra poäng och ta in på serieledaren.

Första halvlek mot Mjällby (med två raka segrar) talade inte för AIK. Inte ett enda skott på mål. Mattias Asper var inte särskilt svettig i pausen.

Mjällby, däremot, hade tre målchanser, sist på bollen vid samtliga var Christian Wilhelmsson: två skott och så en chipp som AIK-målvakten klarade. Patrik Carlgren är säker sista utpost hos Gnaget.

Men han fick vika sig.

När "Chippen" dök upp på David Löfquists nätta passning och satte 1–0 för bottenlaget fem minuter efter pausen. Hemvändarens femte mål.

Minuten efter nickskarvade Andreas Blomqvist förbi Carlgren men bollen smet utanför stolpen.

På slutet tryckte AIK på, och Kennedy Igboananike sköt i stolpen.