Annons

Tre norska värdstäder blir en i handbolls-EM

Handboll • Publicerad 4 september 2020
Handbolls-EM i december får färre värdstäder. Arkivbild.
Handbolls-EM i december får färre värdstäder. Arkivbild.Foto: Ruud, Vidar/NTB/TT

Antalet värdstäder i damernas handbolls-EM i Danmark och Norge i december bantas. Från början var det tänkt att Norge skulle ha tre värdstäder – Trondheim, Stavanger och Osloförorten Bærum – men endast en av städerna kommer nu att få arrangera EM-matcher.

Beslutet har fattats efter ett möte mellan handbollsförbundet och norska myndigheter, skriver nyhetsbyrån NTB, och ett besked om vilken stad det blir kommer troligen i nästa vecka.

Annons

– Det kom klara signaler om att vi ska spela alla matcher på samma ställe. Detta för att begränsa resor och förflyttning av lag, vilket är ett viktigt grepp med tanke på smittorisken, säger norska handbollsförbundets generalsekreterare Erik Langerud.

EM-arrangemanget i Norge kommer sannolikt få ett statligt stöd på runt 30 miljoner kronor, för att täcka bortfallet av publikintäkter på grund av coronapandemin.

Hur det blir med de danska värdstäderna Fredrikshamn, där det är tänkt att Sverige ska spela sitt gruppspel, och Herning är oklart. Troligen blir det bara en värdstad där också, skriver NTB.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons