Tre Kronor slog Tjeckien enkelt

Tre Kronor inledde årets Euro Hockey Tour med en 4–1-seger mot Tjeckien i den första matchen i Karjalaturneringen.
Ishockey • Publicerad 10 november 2021
Carl Klingberg (liggande) gjorde Sveriges 2–0-mål.
Carl Klingberg (liggande) gjorde Sveriges 2–0-mål.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Pontus Holmberg, efter en tjeckisk blindpassning, och Carl Klingberg, på en retur, såg till att det stod 2–0 efter första perioden. Jesper Olofsson och Anton Bengtsson nätade inom loppet av 35 sekunder i slutet av andra och säkrade i praktiken segern.

– Vi var effektiva och gjorde mål på de chanser vi fick, det gillar jag, säger förbundskapten Johan Garpenlöv till SVT.

Men han var inte nöjd med allt i det svenska spelet.

– Vi måste bli bättre på att vårda pucken och ta bättre beslut med pucken.

4–0 stod sig tills bara drygt två minuter återstod då Filip Chlapik spräckte nollan för Tre Kronors bäste, Lars Johansson.

– Han (Johansson) har varit bra varje gång han har varit med. Synd att han inte fick hålla nollan, han hade varit värd det, säger Garpenlöv till SVT.

Sverige fortsätter Karjalaturneringen i Helsingfors i helgen, mot Ryssland på lördag och Finland på söndag.