Annons

Traoré bröt benet – borta länge

Bénie Traoré missar större delen av den allsvenskan säsongen – om inte hela.
Häckenanfallaren har opererats för benbrottet han drabbades av i cupmatchen mot Hammarby.
Fotboll • Publicerad 7 mars 2022
Häckens anfallare Bénie Traoré bröt benet i cupmatchen mot Hammarby. Nu missar han stora delar av säsongen. Arkivbild.
Häckens anfallare Bénie Traoré bröt benet i cupmatchen mot Hammarby. Nu missar han stora delar av säsongen. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Traoré, 19, fick föras till sjukhus efter den olyckliga duellen med Hammarbys Jeppe Andersson i söndags.

Läkarna konstaterade benbrott och på måndagen opererades ivorianen. Det dröjer uppskattningsvis sex-åtta månader innan han kan spela fotboll igen.

Annons

"Han har fått en allvarlig underbensfraktur – en skada som man räknar med att den läker och blir bra, men att det tar tid. Förväntan är att han blir borta någonstans sex till åtta månader", säger Häckens läkare Henrik Eriksson till klubbens hemsida.

Bénie Traoré hälsar via klubben att han är tacksam för allt stöd han fått efter skadan.

"Jag har ont nu men mår ändå okej efter omständigheterna. Jag vill tacka för allt stöd och all kärlek jag fått och jag ser fram emot att komma tillbaka ännu starkare."

Sportchefen Martin Ericsson utesluter inte att Traorés långtidsskada innebär att klubben söker efter en ersättare.

"Vi tycker oss ha en stark trupp men har just nu en intern dialog för att se om och i så fall hur vi väljer att agera med tanke på skadan Bénie ådrog sig." säger Ericsson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons