Annons

Träningsmatch bröts – "överdrivet fysiskt spel"

Träningsmatchen mellan VM-lagen Colombia och Irland fick avbrytas efter en skada och vad som benämns "överdrivet fysiskt spel".
Händelsen sker två dagar innan svenska landslaget spelar sin sista träningsmatch inför att VM drar igång i Australien och Nya Zeeland.
– Det är otroligt viktigt att domaren står för vår säkerhet, säger Linda Sembrant till SVT Sport.
Fotboll • Publicerad 15 juli 2023
Linda Sembrant under damlandslagets träning på onsdagen inför VM som spelas på Nya Zeeland och Australien.
Linda Sembrant under damlandslagets träning på onsdagen inför VM som spelas på Nya Zeeland och Australien.Foto: Adam Ihse/TT

På måndag spelar svenska damlandslaget sin sista träningsmatch – mot Filippinerna – inför VM-premiären på torsdag mot Sydafrika.

Matchen mot Filippinerna spelas tre gånger 30 minuter och bakom stängda dörrar.

Annons

Under fredagen genrepade även VM-lagen Colombia och Irland i Brisbane, men matchen fick avbrytas redan efter 20 minuter. Den irländska mittfältaren Denise O'Sullivan hade då åkt till sjukhus efter en skada. Det irländska fotbollsförbundet anklagade Colombia för "överdrivet fysiskt spel", rapporterar SVT.

– Jag har aldrig hört något liknande. Jag har ingen aning om hur det såg ut i dueller eller hur det var men gissningsvis var det rejält tufft för att den ska brytas så där snabbt, säger Linda Sembrant.

– Att det här beslutet togs är nog inte allt för lätt, båda lagen och även domaren vill nog spela vidare och genomföra matchen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons