Annons

Tommy Paul vann Stockholm Open

Tommy Paul detroniserade den regerande mästaren. Amerikanen vann Stockholm Open efter 6–4, 2–6, 6–4 i finalen mot Denis Shapovalov.
Tennis • Publicerad 13 november 2021
Tommy Paul vann Stockholm Open.
Tommy Paul vann Stockholm Open.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kanadensaren Denis Shapovalov har en svensk flickvän och var storfavorit till att vinna turneringen i sitt "andra hemland". Men Tommy Paul hade andra tankar och lyckades besegra den regerande mästaren i finalen.

Därmed fortsatte han på den inslagna vägen i Kungliga hallen med att slå ut stjärnspelare.

Annons

Under veckan fram till finalen slog 52-rankade Paul ut publikfavoriten Andy Murray i kvartsfinal, amerikanen Frances Tiafoe i semifinal och så då Denis Shapovalov, som vann turneringen 2019, senaste gången den spelades.

– Det har varit en otroligt vecka för mig. Jag har njutit av varje match, varje sekund på banan, säger Tommy Paul till Discovery+.

Segern i Stockholm är Tommy Pauls första titel på ATP-touren.

– Den första turneringen är förstås speciell. Jag har jobbat så hårt för detta.

Han har njutit av stämningen i Kungliga hallen.

– Det är galet att gå i trappan här och se namnen på alla mästare som vunnit här. Att få hamna på samma vägg som dem är helt otroligt, säger 24-åringen.

Tommy Paul tog tidigt kommandot i matchen och vann det första setet. I det andra setet lyckades dock Shapovalov slingra sig ur amerikanens grepp och vinna, trots att Paul hade hela sex möjligheter till servegenombrott.

I början av tredje set såg det ut som att Shapovalov var på väg att ta över, men Tommy Paul lyckades bryta fram till 5–4-ledning och servade sedan hem matchen till 6–4.

Fakta: De senaste årens mästare

2021: Tommy Paul, USA, 2020: Ingen turnering, 2019: Denis Shapovalov, Kanada, 2018: Stefanos Tsitsipas, Grekland, 2017: Juan Martin del Potro, Argentina, 2016: Juan Martin del Potro, Argentina, 2015: Tomas Berdych, Tjeckien, 2014: Tomas Berdych, Tjeckien, 2013: Grigor Dimitrov, Bulgarien, 2012: Tomas Berdych, Tjeckien, 2011: Gaël Monfils, Frankrike.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons