Annons

Tomasson: "Inte kul att förlora"

Efter tre tunga storförluster stod Malmö FF upp bra mot Chelsea.
Den hedersamma 0–1-förlusten till trots – MFF står på noll poäng och noll gjorda mål i Champions League.
Fotboll • Publicerad 2 november 2021
Jo Inge Berget och hans lagkamrater i Malmö FF föll med 0–1 hemma mot Chelsea i Champions League.
Jo Inge Berget och hans lagkamrater i Malmö FF föll med 0–1 hemma mot Chelsea i Champions League.Foto: Andreas Hillergren/TT

Efter de tre tidigare Champions League-matcherna har Malmö FF drabbats av en baksmälla i allsvenskan.

Efter 0–3 hemma mot Juventus blev det 1–1 mot Djurgården. Efter 0–4 borta mot Zenit S:t Petersburg föll MFF med 0–1 mot Mjällby. Efter 0–4 mot Chelsea i London fick skåningarna nöja sig med 1–1 mot Varberg.

"Ett fantastiskt jobb"

Annons

Insatsen mot Chelsea på hemmaplan lär dock ge MFF-spelarna ett helt annat självförtroende inför söndagens bortamatch mot IFK Göteborg. Dit åker Malmö som serieledare – en poäng före Djurgården – med fyra matcher kvar att spela.

– Jag tycker att killarna gjorde ett fantastiskt jobb. Vi ska vara stolta över prestationen. Spelarna följde matchplanen på ett väldigt strukturerat sätt, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson på presskonferensen efter 0–1-förlusten mot Chelsea.

Han tyckte dock inte att det var en stor skillnad mellan prestationen nu och den som MFF-spelarna stod för på Stamford Bridge för knappt två veckor sedan.

– Jag tycker inte det är så stor skillnad på prestationerna. Jag tycker att matchresultatet var annorlunda. Vi försvarade oss väldigt bra i andra halvlek borta i London mot de regerande Champions League-mästarna. De hade chanser i dag, men vi försvarade oss på ett solitt sätt, säger dansken.

– Vi måste komma ihåg att vi spelar mot lag på en helt annan nivå. Det kan vara svårt att förstå när man inte är van vid att spela i Champions League.

"Är fotbollshimlen"

När Tomasson fick frågan om han anser att Malmö FF hör hemma på den här nivån återkommer dansken till något han upprepat flera gånger under hela Champions League-hösten.

– När killarna har fört den här klubben till Champions League är det en stor succé. Det är fotbollshimlen. Det är något vi kommer att titta tillbaka på i många år, säger Tomasson och fortsätter:

– Men det är klart när du här på den här nivån vill du göra ett avtryck.

Trots den stabila insatsen mot Chelsea – MFF står med noll poäng och noll gjorda mål efter fyra matcher och är jumbo i grupp H av Champions League.

– Det är inte kul att förlora och jag är inte glad när jag förlorar. Men under vår resa hittills i Europa har vi spelat väldigt många bra matcher, säger Jon Dahl Tomasson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons