Annons

Tiger Woods avbröt golf-VM

Tiger Woods tvingades avbryta golf-VM med smärta i sin vänstra hälsena. Det dramat överskuggade toppstriden där Justin Rose spurtade till seger och Peter Hanson slutade fyra.
Sport • Publicerad 12 mars 2012
Foto: Wilfredo Lee

Med sju hål kvar att spela avbröt amerikanen Tiger Woods spelet i inofficiella golf-VM i Florida. Woods haltade under stora delar av rundan med tydliga smärtor.

– Det är mitt ben, mitt vänstra ben, sade Woods innan han kördes i väg i en golfbil.

Annons

Därefter hoppade han i sin privatbil och åkte från anläggningen.

Senare på söndagskvällen sade Woods att han haft smärtor i sin hälsena.

"Det kom under uppvärmningen och sen blev det värre efterhand. Efter utslaget på tolfte kände jag att det var dags att kliva av", sade Woods i ett uttalande.

Woods ska få hälsenan undersökt i början på veckan.

Tiger Woods var inte med i toppstriden där sex spelare gjorde upp om titeln.

Svenske Peter Hanson hotade länge men två raka bogeys på hål 13 och 14 förstörde dagen för honom. Eller förstörde? Hanson slutade på delad fjärde plats och närmar sig stadigt den absoluta världstoppen.

Nu vann britten Justin Rose, som spelade med Hanson, sin första WGC-tävling efter en slutrunda med fyra birdies. Rose darrade dock på sluthålet där han fick kämpa för att klara en bogey.

Bubba Watson, USA, missade sista putten, för särspel, med en decimeter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons