Annons

Tidigare Blåvittprofilen klar för Häcken

Det har blivit begränsat med speltid i Watford och lånet till Emmen förstördes av coronapandemin.
Nu hoppas Pontus Dahlberg att utlåningen till Häcken ska få fart på målvaktskarriären igen.
Fotboll • Publicerad 11 augusti 2020
Förre Blåvittmålvakten Pontus Dahlberg är tillbaka i Göteborg – men i Häcken.
Förre Blåvittmålvakten Pontus Dahlberg är tillbaka i Göteborg – men i Häcken.Foto: Adam Ihse/TT

Pontus Dahlberg slog igenom i IFK Göteborg som 18-åring under säsongen 2017, vilket året därpå ledde till att Premier League-klubben Watford lade upp motsvarande cirka 35 miljoner kronor på bordet.

Men målvaktstalangen har fått väldigt sparsmakat med speltid i den engelska klubben och har under våren varit utlånad – med ungefär samma resultat – till nederländska Emmen.

Annons

– Det lånet blev ju inte som jag hade tänkt mig, var där en dryg månad innan corona bröt ut. Så det kom lite olägligt, säger 21-åringen.

"Har en historik"

I och med Peter Abrahamssons knäskada, mot Djurgården den 1 augusti, öppnades dock en dörr för comeback i Göteborg, fast för Häcken i stället för "Blåvitt".

– Det är klart att den frågan skulle komma, eftersom jag har en historik där, säger Pontus Dahlberg.

– Samtidigt har det inte varit aktuellt där och jag är fotbollsspelare, jag måste tänka på min fotbollskarriär. Då känns Häcken som ett väldigt bra val för mig.

Häcken och Watford, som nyligen åkte ur Premier League, är överens om ett låneavtal till den 31 maj nästa år. Förhoppningen är att Pontus Dahlberg ska vara spelklar redan till bortamatchen mot Varberg på torsdag.

Det innebär att målvaktskrisen som utlöstes av Peter Abrahamssons skada blev löst väldigt snabbt, konstaterar sportchefen Sonny Karlsson.

– Vi gick så högt vi kunde och ville ha ett långt lån, så det här var det bästa vi kunde få på ett långt lån, säger han.

– Jag tror att vi fick in hundra målvakter på en vecka. Men de andra 99 var bara om det här inte skulle ha löst sig.

Siktar på EM

Om Pontus Dahlberg också fysiskt sett hinner bli spelklar till på torsdag återstår att se.

– Det får du fråga tränarna om, säger Dahlberg, vars senaste match var en träningsmatch med Emmen innan coronapandemin bröt ut.

Annons

TT: Det har inte blivit så mycket spel i Watford heller?

– Nej, det stämmer. Det är en väldigt bra konkurrenssituation i Premier League, så det är klart att det inte har blivit så mycket spel där som jag hade velat.

Det lär bli desto fler matcher i det täta allsvenska programmet i stället, hoppas Pontus Dahlberg, som bland annat nämner EM-slutspelet nästa år som en målsättning.

Vad som händer efter lånet återstår att se.

– Jag har inte hört så mycket från Watford, men jag har ju tre år kvar på kontraktet. Men målet nu är att prestera och att få spela matcher, säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons