Annons

Thelin om norske debutanten: ”Den pusselbit vi sökt”

Kaptensmaterial, städgumma och defensiv sköld.
Nyförvärvet Sivert Heltne Nilsen, 27, visade prov på det mesta i debuten hemma mot Östersund.
– Det var fantastiskt att få en debut med tre poäng, det var allt jag hade önskat mig, säger han.
Fotboll • Publicerad 19 augusti 2019
Sivert Heltne Nilsen kramas om av landsmannen Stian Gregersen efter den lyckade debuten hemma mot Östersund.
Sivert Heltne Nilsen kramas om av landsmannen Stian Gregersen efter den lyckade debuten hemma mot Östersund.Foto: Thomas Johansson/TT

Det förstnämnda må vara för tidigt att spekulera i, men efter bara 90 minuter i den gulsvarta tröjan står det klart att den annars fåordige norrmannen kan domdera på planen.

– Vi satte verkligen taktiken i dag och vi gick ut och körde över dem i starten. Och fick utdelning med tre mål och då är matchen egentligen död. Det var en taktiskt triumf.

Annons

I den första halvleken kunde han ses föra en rad minimöten med sina lagkamrater, och hann troligtvis byta fler ord än passningar under sina första 45 minuter på Borås Arena.

– När vi gick högt hade vi lite problem med positioneringen, säger han om sina instruktioner till mittfältskollegorna.

– Det blir lite mycket engagemang ibland. Jag blir lätt engagerad och det är viktigt när du är i den rollen, då har du kommunikation med alla spelare på planen. Till och med domaren, säger han och ler.

27-åringen som anlände i tisdags från danska AC Horsens hade bara hunnit göra ett fåtal träningar med laget innan han knep en startplats, med annars givne Robert Gojani borta med ljumskproblem. Lagets manager Jimmy Thelin var nöjd med spelaren som han under en längre tid haft ett öga på.

– Vi har följt Sivert länge och han passar in som den pusselbit vi har sökt. Jag tycker att han hittade rätt väldigt tidigt, han är klok och driver på tillsammans med andra i laget.

Han hade direkt mycket att säga till om på planen, var det instruktioner från dig?

– Det är ett karaktärsdrag han har. Han är en naturlig pådrivare och ledartyp, så det kommer per automatik.

När Elfsborg i den andra halvleken kontrollerade tillställningen med en 3–0-ledning, visade innermittfältaren också prov på en fin passningsfot.

– Det var skönt att få komma in på den rollen där jag känner att jag kan bidra bäst. Det är där jag känner mig mest trygg, säger han efter en period som mittback i Danmark.

Rasmus Alm fick en rad direktiv från norrmannen och kunde direkt se varför han varit kapten tidigare i karriären.

Annons

– Han styrde mycket och man märkte att det är en ledare. Det var skönt att ha honom bakom sig, det hjälpte mycket.

Robin RidellSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons