Annons

Thelin: ”Det behöver ingen tala om för oss”

Elfsborgs manager Jimmy Thelin firade inte den sena kvitteringen hemma mot IFK Göteborg i speciellt många minuter.
Redan på presskonferensen blickade han fram mot torsdagens viktiga bottenmöte med Dalkurd i Gävle.
FOTBOLL • Publicerad 21 maj 2018

– Nu gäller det att fokusera på nästa match, och lägga det här bakom oss, sa Thelin.

Nästa match är alltså bottenmöte med tabelljumbon Dalkurd på torsdag. Thelin konstaterar att den sköna matchavslutningen mot Blåvitt kan bli betydelsefull för resten av den här veckan.

Annons

– Absolut var det en viktig poäng för oss, och sköna känslor direkt efter så här. Men Dalkurd är en annan typ av motstånd, sa Thelin.

Hur viktig är matchen mot Dalkurd med tanke på er tabellsituation under det stundande VM-uppehållet?

– Det är tre poäng som alla andra matcher. Vi vet var vi ligger i tabellen, det behöver ingen tala om för oss, utan vi strävar efter att vinna alla matcher. Det är bara fokus på Dalkurd, inte på sammanfattning inför VM, bara Dalkurd.

Thelin var nöjd med hur hans lag reste sig från smällen mot Häcken senast.

– Utifrån det läget vi har i tabellen och utifrån förra matchen är det här en signal om att vi är en stark grupp som är uthållig i det vi gör, sa Thelin.

Lagkapten Kevin Stuhr Ellegaard var inne på samma linje.

– Vi tror starkt på det vi gör, och på att poängen kommer. Det är bara att fortsätta gnugga, för spelet har varit bättre än det antal poäng vi har.

Aftonbladets Petra Thorén konstaterar att det redan har ställts frågor om huruvida Jimmy Thelin är rätt tränare för Elfsborg.

– Det är han absolut. Hela tränarstaben är extremt duktig och passar oss perfekt, det skall vi spelare ta vara på. Det är vi spelare som skall leverera, säger Stuhr Ellegaard.

Målvakten var med uppe i Blåvitts straffområde för att nicka när kvitteringen föll. Och frisparken slogs mot honom.

Annons

– Jag var beredd, men sedan såg jag att Frick kom med full kraft och då tänkte jag att det var bättre att hålla bort lite folk. Han är bättre på att nicka än jag är.

Som många andra elfsborgare var lagkaptenen både nöjd och missnöjd.

– Det är extremt viktigt att vi kan ta vara på den energi det ger att vi gör mål på slutet. Jag tycker att vi skall vinna den här matchen, men man skall använda det positiva, och det var att vi kom tillbaka på slutet, sa Stuhr Ellegaard.

Även Alex Dyer hade blandade känslor inför det oavgjorda resultatet.

– När man gör mål i sista sekunden är det så klart skönt, men det kändes som att det var det minsta vi förtjänade. Jag tycker att vi hade bra kontroll hela matchen, sa Dyer.

Fast trots att spelarna upplevde att de hade kontroll hade Elfsborg svårt att komma till klara målchanser.

– Det har vi pratat om. Vi kommer till de ytorna vi vill, men sedan måste vi vara mer distinkta. Det handlar om att hitta samarbeten så att vi vet när inläggen kommer och hur vi skall kombinera för att olika spelare skall komma till avslut. Det är sådant som avgör matcher, och det är där vi måste höja oss, sa Dyer.

Han konstaterade att det var mycket som var bra i försvarsspelet och i att man ofta tog sig till ytorna utanför Blåvitts straffområde.

– Det är klart för alla som tittade på den här matchen, och det är klart för oss, vad vi måste förbättra. Vi måste komma till fler avslut och vara lite mer distinkta kring straffområdet, sa Dyer.

Johan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons