Annons

Tennisvärlden får ny serie på Netflix

Tennis • Publicerad 14 januari 2022
Novak Djokovic i träning inför årets Australian Open, en turnering han eventuellt inte kommer att tillåtas spela.
Novak Djokovic i träning inför årets Australian Open, en turnering han eventuellt inte kommer att tillåtas spela.Foto: Mark Baker/AP/TT

Netflix har köpt rättigheterna till en dokumentärserie om proffstennisen. Serien, som kommer att följa proffsspelare på både herr- och damsidan, har slutit avtal med ATP, WTA och de fyra grand slam-turneringarna.

"Tennisen är en älskad sport världen över med högprofilerade turneringar på flera kontinenter och atleter från ett otal länder", säger Brandon Riegg, vice vd för Netflix, i ett pressmeddelande.

Annons

Serien kommer att inledas med årets upplaga av Australian Open, där världsettan Novak Djokovics öde är fortsatt ovisst efter att hans visum dragits in för andra gången.

Bakom produktionen står samma bolag som gjort "Formula 1: Drive to Survive", där tittarna får följa de främsta F1-åkarna och deras stall.

Tidigare i veckan blev det klart att även golfvärlden kommer att få en liknande dokumentärserie på Netflix.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons