Annons

Tennisstjärna kritiserar "don't say-gay"-lag

Cori "Coco" Gauff kritiserar den så kallade "don't say gay"-lagen som röstats igenom i Florida. Den amerikanska tennisstjärnan säger att lagen kan skada unga hbtqi+-personer.
Tennis • Publicerad 10 mars 2022
Coco Gauff tycker inte om den nya lagen som förbjuder undervisning om sexuell läggning eller könsidentitet i Florida. Arkivbild.
Coco Gauff tycker inte om den nya lagen som förbjuder undervisning om sexuell läggning eller könsidentitet i Florida. Arkivbild.Foto: Hamish Blair/AP/TT

På fredagen kliver stjärnskottet Coco Gauff in i storturneringen Indian Wells i Kalifornien. Men 17-åringen har redan skapat rubriker genom att ta ställning mot den kritiserade "Don't say gay"-lagen som nyligen röstades igenom i hennes hemstat, Florida.

Lagen innebär att ingen undervisning som rör sexuell läggning eller könstillhörighet får ske innan eleverna fyller nio år.

Annons

– Jag är emot det. Jag tycker att sådana här samtal är viktiga. Som en person med vänner i hbtqi+-gemenskapen, kan jag inte föreställa mig att inte få prata om sin identitet, säger Gauff på en presskonferens inför turneringen enligt flera medier.

Precis som de politiska motståndarna till lagen, menar Gauff att lagen kan skada unga personer som tillhör hbtqi+-gemenskapen.

– Alla hbtqi+-personer jag träffat har vetat att de tillhör gemenskapen sedan ung ålder, så jag tycker att det är viktigt att man har de samtalen i skolan, för det är meningen att det ska vara en trygg plats att prata om allt.

Gauff är inte rädd för att säga vad hon tycker. Redan 2019 tog hon tydlig ställning för Black lives matter-rörelsen efter mordet på George Floyd.

– Det här är precis som när jag pratade om Black lives matter, jag tycker att det är viktigt att ha de tuffa samtalen. De personer jag har pratat med säger att det gör skillnad när man inte behöver dölja vem man är, säger hon.

Coco Gauff är rankad 17 i världen. Hon slog igenom när hon 2019 slog ut Venus Williams ur Wimbledon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons