Annons

Taylor draftad av Charlotte

Svensken Jeffery Taylor har nått sitt stora mål, att hamna i NBA-ligan.
Sport • Publicerad 29 juni 2012
Foto: Matt York

Dessutom, han får nu sitt livs utmaning.

Taylor hamnade i Charlotte Bobcats – förra säsongens absolut sämsta lag i basketligan.

Annons

Jonas Jerebko var först, Jeffery Taylor blir nu Sveriges andre svensk i den amerikanska basketligan. Det stod klart efter torsdagens draft i Newark, New Jersey, där svensken valdes som nummer 1 i den andra rundan och totalt 31:a i draften.

Det var betydligt längre ned än många trott på förhand. Det hade inför draften talats om att svensken som närmast kommer från collegespel med Vanderbilt University skulle gå i första rundan, troligtvis kring plats 24-28 och kanske hamna i något av finallagen Oklahoma eller Miami.

Historiskt dåliga

I stället blev han nu vald som 31:a spelare och i ett lag av en helt annan dignitet – nämligen Charlotte Bobcats, hemmahörande i North Carolina.

Klubben som fick en plats i NBA 2004 blev historiskt förra säsongen men på fel sätt då man vann blott 7 av 63 matcher under lockoutsäsongen. Bland annat förlorade man 23 raka matcher och knappast överraskande fick också coachen Paul Silas sparken. Klubben som ägs av NBA-legendaren Michael Jordan har bara nått slutspel en gång på åtta år och har senaste åren förlorat en rad stjärnor som lämnat klubben.

Förbättrat skott

Om Taylor vill se positivt så ger det honom naturligtvis stora möjligheter till speltid. Svensken vars pappa, Jeff Taylor, spelade i NBA-ligan för Houston i början av 80-talet, lämnade Sverige som 17-åring för att gå på high school. Han hamnade sedan i Vanderbilt där han blivit en av collegelagets stjärnor och inför draften fick han visa upp sig för elva olika NBA-lag.

Taylor har hyllats för sin fysik, sitt förbättrade skott men framförallt för sin förmåga att spela försvarsspel.

Något som lär komma väl till pass just i Charlotte.

Jeffrey "Jeff" Taylor

Född: 1989-05-23 i Norrköping.

Längd: 201 cm.

Position: Small forward.

Universitet: Vanderbilt.

Snitt 2011/12: 16,1 poäng, 5,6 returer.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons