Talanger missnöjda – lämnade landslaget

Fotboll • Publicerad 21 februari 2023
Loreta Kullashi, i förgrunden, lämnade U23-landslagets pågående samling efter resestrul. Arkivbild.
Loreta Kullashi, i förgrunden, lämnade U23-landslagets pågående samling efter resestrul. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Rosengårdsspelarna Loreta Kullashi och Angel Mukasa valde att lämna U23-landslagets samling på eget bevåg och missade matchen mot Italien.

– Vi är besvikna och missnöjda, säger landslagschefen Yvonne Ekroth till Expressen.

Kullashi var lagkapten och Angel Mukasa vaktade målet när Sverige besegrade Nederländerna i en träningslandskamp i Marbella förra veckan. När Sverige skulle möta Italien i Florens i måndags hade duon lämnat laget sedan direktflyget till Italien ställts in och nya resor fick bokas.

– De var missnöjda med de ombokade resorna till Bologna, säger Ekroth.

Förbundet och landslagsledningen är kritiska till spelarnas agerande.

– Vi, Svenska fotbollförbundet, är besvikna och missnöjda med hur de på eget bevåg väljer att resa hem och lämna en pågående landslagssamling. Framför allt utan att kommunicera det och ta ett samtal med landslagsledningen om den här uppkomna situationen.

Båda spelarna har valt att inte kommentera händelsen. Yvonne Ekroth säger att hon inte har hunnit ta kontakt med spelarna ännu.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.