Annons

Taha Ali klar för Malmö FF

Förra säsongen spelade han för Helsingborg – nu är Taha Ali klar för Skånerivalen Malmö FF.
Ali presenterades för MFF när laget och den nye tränaren Henrik Rydström genomförde sin första träning inför publik på Malmö IP.
Fotboll • Publicerad 9 januari 2023
Taha Ali presenterades på måndagskvällen som ny spelare i Malmö FF. Senaste klubbadress är Helsingborg, som förra året åkte ut herrallsvenskan.
Taha Ali presenterades på måndagskvällen som ny spelare i Malmö FF. Senaste klubbadress är Helsingborg, som förra året åkte ut herrallsvenskan.Foto: Johan Nilsson/ TT

"Den fotboll som MFF står för, nu också med Rydström i spetsen, är attraktiv och passar mig. Jag tror att jag kan utvecklas och åstadkomma mycket. Det finns alla förutsättningar. Jag ser fram emot att göra debut i MFF-tröjan och visa varför jag är här", säger 24-åringen, som själv inte tränade med laget på måndagskvällen, i ett pressmeddelande.

När Helsingborg förra säsongen åkte ur fotbollsallsvenskan blev det tre mål och en framspelning på 29 matcher för Ali.

Annons

"Förra året borde jag ha gjort fler poäng men det var en lärorik och i det stora hela bra säsong. Jag tar med mig mycket positivt inför det här nya kapitlet i min karriär".

MFF ser Ali som en ersättare till Veljko Birmancevic, som lämnade för franska Toulouse mitt under säsongen i fjol.

"Taha Ali är en spelare som vi följt genom åren och som Henrik Rydström också ville ha in. Vi förstår vikten av spelare som är skickliga en-mot-en och när Veljko lämnade tappade vi lite av den pusselbiten", säger sportchefen Daniel Andersson.

På elitnivå har Ali tidigare även representerat Örebro och Västerås. Kontraktet med MFF är på fyra år.

Sedan tidigare har Malmö gjort klart med ytterbacken Anton Tinnerholm, som återvänder till klubben efter fem år i MLS-klubben New York City, och försvararen Derek Cornelius (Vancouver Whitecaps).

På minussidan återfinns Jo Inge Berget (klubb ej klar) och Adi Nalic, som gått till Hammarby.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons