Annons

Svininfluensan stoppar inte BHC: "Åker som inget hänt"

På lördag spelar Borås HC mot Sundsvall, som den senaste tiden varit sjukdomsdrabbat både som lag och som stad.
Sport • Publicerad 6 november 2009
Foto: Lisa Hjert n

Jens Gustafsson, tränare i BHC, tänker dock inte på vad det kan innebära såhär i svininfluenstider utan hans lag kommer köra på som vanligt.

Sundsvall har försökt att skjuta upp de två senaste matcherna, mot Almtuna och Leksand, men inte fått något gehör från förbundet. Anledningen till detta har varit att man uppgett sig vara drabbade av svininfluensa i sådana mängder av en hel femma legat nedbäddad.

Annons

Jens Gustafsson tar den nuvarande "sjukdomskrisen" som drabbar både land och hockeyallsvenska med en nypa salt och säger sig inte oroa sig över något.

– Så länge inget händer ser jag ingen som helst anledning att oroa sig. Detta är sjukdomstider och som hockeytränare saknar man alltid ett visst antal spelare i november och december varje år. Vad jag vet har det ju inte ens varit några bekräftade fall av svininfluensa i Sundsvall, så vi åker upp som om inget hade hänt säger han.

Har BHC:s spelare vaccinerat sig?

– Nej, eftersom ingen tillhör den riskgrupp som nu får ta vaccinet har vi uppmanat dem att gå till sina vårdcentraler och vaccinera sig när det är privatpersoners tur. Det är frivilligt, men vi råder dem att göra det och så ska de anmäla sig till vår läkare när det är gjort.

Matchen spelas på lördag med start klockan 16.00.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons