Annons

Svidande förlust för jagande IBF

Östra SK Jönköping skulle vara för svårt att rå på, trodde tränaren. Med en halv period kvar skiljde endast ett mål lagen åt. Då sved förlusten ännu mer.
Sport • Publicerad 16 november 2014

– Det är ett lag som vi egentligen inte ska slå. Men när matchen blir så jämn så blir man ändå förbannad när man väl förlorar, säger IBF-tränaren Andreas Thern.

Östra, som ligger på fjärde plats i tabellen, tog tillvara på ett straffslag med knappt sex minuter kvar som innebar 9–7. Där och då dog matchen för boråsarna, enligt tränare Thern.

Annons

Mer glädjande var det att målskyttet fördelades på sju olika spelare – ingen över 22 år gammal.

– Det ser väldigt lovande ut för oss, det gäller bara att fortsätta att ta tillvara på det. I dag saknade vi vår rutinerade back Mattias Proohf och hade en skadad Christian Olausson som spelade back och gick på halvfart i dag.

Hur länge kan man glädjas över det när poängen uteblir?

– Problemet är ju inte att vi inte tar poäng, utan att vi inte tar alla tre. Vi har bara förlorat tre matcher på ordinarie tid – lika många som Alingsås på andraplatsen.

INNEBANDY, DIVISION I

Östra SK Jönköping–Borås IBF 12–7

Betyg:

3) Niklas Apelqvist

2) Calle Johnsen

1) Pontus Jääskö

Jonas Möller
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons