Annons

Trots bommarna – Sverige tvåa i stafetten

Trots ett svagare skytte och hela nio extraskott lyckades de svenska skidskyttedamerna ta sig in på andra plats i världscupstafetten i Hochfilzen.
Skidskytte • Publicerad 11 december 2022
De svenska tvåorna Elvira Öberg, Hanna Öberg, Anna Magnusson och Linn Persson.
De svenska tvåorna Elvira Öberg, Hanna Öberg, Anna Magnusson och Linn Persson.Foto: Andreas Schaad/AP/TT

Frankrike och Julia Simon vann med tio sekunders marginal till Sveriges Elvira Öberg på sistasträckan.

– Jag vet att Simon är en av de bästa, men känner att jag också är det och att jag hade en god chans. Men det var imponerande hur snabbt hon sköt noll i sista och då blir det lite för långt upp och jag får tyvärr ge mig, säger Elvira Öberg.

Annons

Storasyster Hanna, som körde tredjesträckan, hyllar Frankrike.

– De hade bara fyra reservskott på hela laget, ett toppresultat, det är bara att gratulera dem i dag, säger hon.

Sverige vann stafetten i Hochfilzen för ett år sedan, och kom till årets tävlingar i Österrike med gott självförtroende efter premiärsegern i stafett i Kontiolax för en dryg vecka sedan.

Sköt fullt

Linn Persson gav Sverige en smakstart på stafetten då hon sköt fullt och lämnade över till Anna Magnusson med 16 sekunders marginal till Italien och Frankrike.

I gårdagens jaktstart missade Persson chansen till seger efter två bom i sista ståskyttet. Nu fick hon revansch.

– Det var jätteskönt att få till ett så bra race, det verkar inte så svårt att skjuta från bana 1. Skönt att få revansch från i går, säger hon till SVT.

Magnusson inledde med bom i det liggande skyttet och behövde två extraskott. Hon sköt dock fullt i det stående och växlade över till Hanna Öberg som trea.

– Jag gjorde en jättebra ståserie och är nöjd att jag håller ihop det, det är det viktigaste, säger hon.

Tungt på skjutvallen

Hanna Öberg hade det tungt på skjutvallen och behövde fem extraskott. Ändå lyckades hon ta sig förbi italienskan Samuela Comola och fransyskan Chloé Chevalier och ge lillasyster Elvira en elvasekundersledning till sista sträckan.

– Skyttet blev inte som jag tänkt mig, får utvärdera det och jobba vidare. Men jag hade råd med några reservskott – tur jag har starka lagkompisar som skickar ut mig i bra läge, säger Hanna Öberg till SVT.

Annons

Elvira Öberg missade ett skott i det liggande skyttet och sedan ett i det stående. Hon gick ut på spurtvarvet 16 sekunder efter fransyskan Julia Simon och tog in sekund efter sekund. Men det räckte inte hela vägen.

– Jag hade inte så pigga ben, det suger bra i benen och jag får tyvärr ge mig, säger hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons