Annons

Sverige slog Ungern trots skadekaos

Kvalfesten kunde ha blivit ett skadekaos.
Sport • Publicerad 4 september 2010
Sveriges Pontus Wernbloom dold av jublande lagkamrater sedan han gjort 1-0 under EM-kvalmatchen i fotboll mot Ungern på Råsunda i Stockholm på fredagen. Zlatan Ibrahimovic i mitten
Sveriges Pontus Wernbloom dold av jublande lagkamrater sedan han gjort 1-0 under EM-kvalmatchen i fotboll mot Ungern på Råsunda i Stockholm på fredagen. Zlatan Ibrahimovic i mittenFoto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Anders Svensson, Andreas Isaksson och Johan Elmander var alla utbytta innan 50 minuter var spelade.

Men efter smällarna låg de petade bakom målen som gav seger mot Ungern.

Annons

I speltid var det inte ens en kvart mellan skadorna som satte tre svenskar ur spel:

+ Anders Svensson skulle vara motorn på mitten, men en lårskada gjorde att han självmant haltade av till förmån för Kim Källström efter en dryg halvtimme.

+ Målvakten Andreas Isaksson fick en smäll när Daniel Majstorovic rensade undan ett inlägg. Isaksson kastade in handduken i pausvilan och ersattes av Johan Wiland.

+ Högerbreddaren Johan Elmander skallade ihop med ungraren Zsolt Laczkó under de inledande sekunderna av andra halvlek och fick bytas ut mot Sebastian Larsson.

Boltonanfallaren Elmander hade trotsat en lårskada för att få en startplats av förbundskapten Erik Hamrén. Nu låg han länge i gräset med händerna kring huvudet innan han vacklade av planen med stöd av landslagsläkaren Anders Valentin. Efter några minuters undersökning vid sidlinjen fick Elmander beskedet att hjärnskakningen gjorde att han hade spelat färdigt. I besvikelse slet han av sig den gula tröjan och störtade mot omklädningsrummet.

Då hade matchklockan ännu inte nått 50 minuter och kvalmötet på Råsunda var ännu mållöst.

Då klev de ratade fram. Bänkade Sebastian Larsson och Kim Källström slog varsin assist till Pontus Wernbloom.

Elmanders ersättare Sebastian Larsson hade knappt hunnit knyta skorna förrän bollen var i nät i den 51:a minuten. När Pontus Wernbloom fortfarande firade att han knoppat in Larssons inlägg var Birmingham-mittfältaren redan på egen planhalva för att fixa till skosnörena.

Källström var den som slog hörnan när Wernbloom tryckte in sitt andra och avgörande mål i den 73:e minuten.

Wernbloom var den store hjälten, men de petade var männen bakom 2–0-segern.

TT

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons