Annons

Sverige i praktiken klart för EM

Det svenska basketlandslaget har i praktiken säkrat en EM-biljett. I söndagens match mot Nederländerna vann svenskorna med de övertygande siffrorna 73–51.
Sport • Publicerad 22 juni 2014
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Segern innebär att laget i princip är klart för sitt andra raka EM-mästerskap.

– Det ska mycket till om vi inte ska gå vidare nu. Det är nästan så att någon måste lägga sig eller att det händer något jättedramatiskt i de andra grupperna, säger Frida Eldebrink till aftonbladet.se.

Annons

Matchen mot Nederländerna på bortaplan vann svenskorna klart och ledde som mest med 19 poäng. Nederländskorna kraftsamlade, men kom aldrig närmare än tio poäng och mot slutet såg Sverige till att det blev en storseger.

– Nu ska vi ha middag och fira med champagne, sade Frida Eldebrink, som svarade för 12 poäng i matchen. Poängbäst var Anna Barthold med 17 poäng.

Definitivt klart blir laget om Kroatien vinner mot Israel senare på söndagen, annars får svenskorna vänta tills på onsdag då de andra grupperna spelat färdigt innan avancemanget är helt klart. Fem av de sex bästa grupptvåorna går vidare till EM i Ungern och Rumänien nästa sommar.

Når Sverige EM-slutspelet blir det för andra gången i rad. I fjol tog sig svenskorna till kvartsfinal där det blev förlust mot Frankrike med 83–87. EM-slutspelet 2015 avgörs i Rumänien och Ungern.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons