Annons

Sverige får konkurrens om EM 2025

Fotboll • Publicerad 4 november 2021
Svenskt jubel i VM-kvalet borta mot Irland nyligen. Det återstår att se om det blir blågult jubel när det handlar om ansökan till EM 2025. Arkivbild.
Svenskt jubel i VM-kvalet borta mot Irland nyligen. Det återstår att se om det blir blågult jubel när det handlar om ansökan till EM 2025. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sedan tidigare har Sverige tillsammans med Danmark, Norge och Finland ansökt om att få arrangera fotbolls-EM för damer 2025.

Nu meddelar europeiska fotbollsförbundet (Uefa) att den nordiska kandidaturen har fått konkurrens. Frankrike, Polen, Schweiz och Ukraina har samtliga anmält sitt intresse för arrangemanget.

Annons

Och fler kan det bli. Deadline för att lämna in en ansökan är i oktober 2022.

I december 2022 beslutar Uefa var EM 2025 ska spelas.

– Jag kan inte tänka mig nånting bättre än det. Att spela mästerskap framför svensk publik, det skulle kunna lyfta oss som spelare, sade svenska anfallsstjärnan Stina Blackstenius till TT i oktober.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons