Annons

Svenskt brons i sprintstafett

Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson tog OS-brons i sprintstafett. Det var Sveriges tionde medalj i OS i Sotji.
Sport • Publicerad 19 februari 2014
Foto: Lee Jin-man

Det blev norsk seger i damernas sprintstafett. Ingvid Flugstad Östberg och Marit Björgen hade bra kontroll på finalen och vann övertygande. Lika säkert säkrade Finlands Aino-Kaisa Saarinen och Kerttu Niskanen silvret. Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson fick rikta in sig på att slåss med Tyskland om bronsmedaljen och Stina Nilsson spurtade ner Tysklands Denise Herrmann på upploppet.

Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson erövrade Sveriges tionde medalj i längdspåren i detta OS. Ingemarsdotter/Nilsson är en ny konstellation i mästerskapssammanhang.

Annons

Ingemarsdotter är mest meriterad i sprintstafett av svenskorna. I Oslo-VM 2011 blev det guld ihop med Charlotte Kalla och förra året blev det VM-silver, också med Kalla.

Stina Nilsson följde upp två raka junior-VM-guld i sprint med att ta sig till final i VM förra året. I Sotji gick hon till semifinal i den individuella sprinten, medan Ingemarsdotter blev femma i finalen.

På herrsidan är Teodor Peterson och Emil Jönsson vidare till final i sprintstafetten. Svenskarna kom trea i sitt heat och gick vidare på tid. Finland och Ryssland var före Peterson på slutsträckan.

Från första semifinalen gick Tyskland och Tjeckien vidare på placering.

Norge gick med nöd och näppe vidare som sjätte och sista lag på tid. Detta sedan Ola Vigen Hattestad tröttnat betänkligt på sin sista sträcka.

Finalfältet: Tyskland, Tjeckien, Finland, Ryssland, Sverige, Kazakstan, USA, Frankrike, Schweiz och Norge.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons