Annons

Svenskorna på plan när Chelsea vann med möda

Fotboll • Publicerad 10 oktober 2021
Jonna Andersson spelade från start i Chelseas ligamatch. Arkivbild.
Jonna Andersson spelade från start i Chelseas ligamatch. Arkivbild.Foto: ADAM IHSE / TT

Trots ett stort bollinnehav och överlägsenhet i målchanser hade topplaget Chelsea enormt svårt att få bollen i mål mot bottenlaget Leicester i Super League-fotbollen.

Först i den 84:e minuten kunde den danska stjärnan Pernille Harder spräcka målnollan då hon slängde fram vänsterbenet och stötte bollen i mål på Jessie Flemmings inspel.

Annons

Fran Kirby utökade sedan till 2–0 på tilläggstid.

Chelseas alla tre svenskor var med i startelvan. Zecira Musovic vaktade målet för andra gången i ligan i höst. För vänsterbacken Jonna Andersson var det första matchen från start i ligaspelet. Och så spelade förstås mittbacken Magdalena Eriksson.

Titelförsvararen Chelsea klättrade en placering, till tredje plats, efter den fjärde raka trepoängaren. Leicester är kvar i botten efter att ha förlorat alla fem ligamatcher i höst.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons